Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο παρά τις ανησυχίες για το εμπόριο - Στο +0,89% και τα 60,34 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο παρά τις ανησυχίες για το εμπόριο - Στο +0,89% και τα 60,34 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,97% στα 55,22 δολ. ανά βαρέλι
Κέρδη καταγράφουν σήμερα Τρίτη (6/8) οι τιμές του πετρελαίου, παρά τις ανησυχίες που επικρατούν στις τάξεις των επενδυτών αναφορικά με το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,89% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,34 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,97% στα 55,22 δολ. ανά βαρέλι.
«Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επιδεινώνεται με κάθε δυνατό τρόπο», σχολίασε ο αναλυτής εμπορευμάτων της Rakuten Securities, Satoru Yoshida, διευκρινίζοντας ότι «ακόμα και αν οι εντάσεις υποχωρήσουν σε έναν τομέα, τότε μπορεί να βρεθεί ένα άλλο σημείο σύγκρουσης».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής αναλυτής αγορών στην OANDA, Edward Moya, τόνισε ότι «οι τιμές του πετρελαίου δε μπορούν να ξεπεράσουν τις ανησυχίες για την πτώση της ζήτησης, καθώς η τελευταία κλιμάκωση της Κίνας εκτροχιάζει τις ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας αυτό το έτος».
«Μέχρι στιγμής οι αγορές αγνοούν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, αλλά εάν η κατάσταση στον Περσικό Κόλπο παραμείνει ευμετάβλητη και εάν τα αποθέματα των ΗΠΑ επεκτείνουν την πτώση τους, το πετρέλαιο θα μπορούσε να δεχθεί ορισμένη στήριξη», πρόσθεσε ο κ. Moya.
Σημειώνεται ότι χθες το πετρέλαιο κατέγραψε συνολικές απώλειες της τάξεως του -3,4% υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης