Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βελόπουλος: Υπάρχει έλλειμμα αξιοκρατίας - Το κράτος να στελεχωθεί χωρίς κομματικά κριτήρια

tags :
Βελόπουλος: Υπάρχει έλλειμμα αξιοκρατίας - Το κράτος να στελεχωθεί χωρίς κομματικά κριτήρια
Για έλλειμμα αξιοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης
Την ανάγκη να «υπάρξουν πρόσωπα και θέσεις τα οποία δεν είναι κομματικά», επισήμανε ο Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στα πλαίσια της συζήτησης επί του σχεδίου νόμου για το επιτελικό κράτος. 
«Δεν είμαστε Γερμανία», τόνισε.
«Στη Γερμανία αλλάζουν οι κυβερνήσεις, αλλά το κράτος δουλεύει, είτε αλλάξει κυβέρνηση είτε όχι», σημείωσε ο κ. Βελόπουλος.
«Δυστυχώς όμως», συνέχισε, «δεν γυρίσατε την πλάτη στο κομματικό κράτος, γιατί αν γυρίζατε την πλάτη θα κάνατε κάτι πολύ απλό. Θα προκηρύσσατε στη Διαύγειά τις θέσεις και θα λέγατε χρειαζόμαστε 100, 200, 500 ανθρώπους για να στελεχώσουμε ένα ανεξάρτητο και μη κομματικό στελεχιακό δυναμικό. Το κάνατε; Όχι».
«Είμαι βέβαιος ότι από τους 400 ή 500 που θα προσλάβετε, πάρετε οι μισοί θα είναι κολλητοί του κυρίου πρωθυπουργού, κάποιοι άλλοι παιδιά του κομματικού σωλήνα.  Δεν μπορεί να βάζετε παιδιά με απολυτήριο λυκείου σε θέσεις ευθύνης», ανέφερε.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που θα επιφέρει την απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού και κατηγόρησε τη ΝΔ για «υποκρισία», ενώ υποστήριξε ότι οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί δεν πρέπει να εμπλέκονται στην πολιτική ακόμη και μετά τη λήξη της θητείας τους.
Αναφέρθηκε επίσης, στην επιλογή, από την κυβέρνηση, της κ. Αγγελοπούλου ως επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και υποστήριξε ότι «ακόμη δεν ξέρουμε πόσα κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες».
Επετέθη σε υπουργό της κυβέρνησης, τον οποίο κατηγόρησε ότι κατά το παρελθόν είχε κάνει λόγο για «μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα».
Ακόμη, άσκησε κριτική στον υπουργό κ. Χατζηδάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι «έχει απαξιώσει τη ΔΕΗ». Όταν θέλεις να πουλήσεις κάτι δεν το απαξιώνεις»,τόνισε, ενώ τέλος, ζήτησε να ελεγχθούν οι ΜΚΟ. «Δεν πρέπει να αφήνεται ο καθένας ανεξέλεγκτος να κάνει ό,τι θέλει», υποστήριξε ο κ. Βελόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης