Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Έρχεται παγκόσμια ύφεση μέχρι τις αρχές του 2020, εάν συνεχιστεί ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας

Morgan Stanley: Έρχεται παγκόσμια ύφεση μέχρι τις αρχές του 2020, εάν συνεχιστεί ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας
Εάν οι δασμοί φτάσουν το 25% για όλες τις εισαγωγές από την Κίνα σε 4-6 μήνες, θα αυξήσουν τους κινδύνους για τον οικονομικό κύκλο και η παγκόσμια οικονομία θα εισέλθει σε ύφεση σε 3 τρίμηνα από σήμερα.
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley τονίζοντας ότι έρχεται παγκόσμια ύφεση μέχρι τις αρχές του 2020, εάν συνεχιστεί ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας
Η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα μπορούσε να στείλει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση προειδοποιεί ο επικεφαλής οικονομολόγος της Morgan Stanley.
Η αύξηση των δασμών από τις ΗΠΑ κατά 25% στις κινεζικές εισαγωγές για τέσσερις έως έξι μήνες θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμια αποτυχία, καθώς τα αδύναμα στοιχεία των εταιριών και η επιβράδυνση της  ζήτησης ήδη απειλούν την οικονομία.
Με βάση την Morgan Stanley η ετήσια συρρίκνωση του εμπορικού ισοζυγίου λόγω των αδύναμων εξαγωγών, η επιβράδυνση της ζήτησης στις ΗΠΑ και ο συνεχιζόμενος εμπορικός πόλεμος επιδρούν στις αγορές.
Η συνέχιση των αντιποίνων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα μπορούσε να είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο για την παγκόσμια οικονομία.
«Πράγματι, εάν οι δασμοί φτάσουν το 25% για όλες τις εισαγωγές από την Κίνα σε 4-6 μήνες, θα αυξήσουν τους κινδύνους για τον οικονομικό κύκλο και η παγκόσμια οικονομία θα εισέλθει σε ύφεση σε 3 τρίμηνα από σήμερα.
Ο Πρόεδρος Trump ανακοίνωσε νέα σειρά δασμών την 1η Αυγούστου, με στόχο κινεζικά προϊόντα ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αντιστοιχούν σε δασμούς 10% ξεκινώντας από την 1η Σεπτεμβρίου.
Περίπου εισαγωγές από την Κίνα αξίας 250 δισ. δολαρίων  υπάγονται ήδη σε δασμούς 25%.
Οι νέοι δασμοί θα επηρεάσουν σχεδόν όλες τις εισαγωγές από την Κίνα ενώ οι δασμοί 10% λόγω του ετεροχρονισμού φάσης θα έπλητταν τις οικονομίες και αγορές το καλοκαίρι του 2020, ανέφερε η Morgan Stanley.
Εν τω μεταξύ η Λαϊκή Κεντρική Τράπεζα της Κίνας απέδωσε τη μεγάλη μεταβολή του νομίσματος της Κίνας του γουάν στους νέους δασμούς, αλλά δεν ανέφερε ρητά τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης