Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Καθολική πτώση λόγω διεθνών ανησυχιών με αυξημένο τζίρο

tags :
Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Καθολική πτώση λόγω διεθνών ανησυχιών με αυξημένο τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Καθολική πτώση με στοιχεία «άγριου ξεφορτώματος». Στο εξωτερικό υπάρχει φόβος και μαζική φυγή από τις μετοχές. Στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια όπως ο χρυσός ή τα ομόλογα. Έχουν γυρίσει σε αρνητική απόδοση ομόλογα αξίας 14 τρισ. δολαρίων. Δηλαδή αγοράζουν στο μείον με την προοπτική να πάει κι άλλο κάτω.

Στο ΧΑ είχαμε καλό για την εποχή τζίρο και αθρόες ρευστοποιήσεις στις τράπεζες αλλά και στη συντριπτική πλειονότητα των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Μόνο ο ΟΤΕ ξεχώρισε και δεν ξέρουμε αν πρέπει να περιμένουμε κάτι εκτός από τα αποτελέσματα. Η Ελλάκτωρ που αρχικά μαζευόταν μέχρι τα 2,30 ευρώ, πιέστηκε στη συνέχεια.

Η διόρθωση είναι μία καλή ευκαιρία για όσους είχαν αυξήσει ρευστότητα να αγοράσουν σε καλύτερες τιμές. Έχουμε ξαναγράψει πως οι ευκαιρίες δεν έχουν τελειώσει. Πάντα θα υπάρχουν διορθώσεις. Τώρα το ερώτημα είναι που θα σταματήσει η πτώση. Θα περιμέναμε μία αντίδραση βλέποντας πως πολλές μετοχές έκλεισαν με αγοραστές σήμερα. Όλα θα εξαρτηθούν από τις αγορές του εξωτερικού.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βαριές απώλειες 8,15% για τον δείκτη. Όλες οι συστημικές με αγοραστές στο κλείσιμο πλην της Alpha Bank που είχε λίγους πωλητές. Στο -10,24% η Πειραιώς, στο -8,22% η Εθνική Τράπεζα, στο -8,06% η Alpha Bank και στο -7,33% η Eurobank. Μας αρέσει ο τρόπος που παίζουν κάποιοι τη Eurobank.

ΕΧΑΕ: Έκοψε την επιστροφή κεφαλαίου, προσαρμόστηκε η τιμή και υποχώρησε5,50%. Έκλεισε στα 4,67 ευρώ με απώλειες 6,60% και αποτίμηση 281 εκατ. ευρώ.

ΟΤΕ: Η μόνη μετοχή που έκλεισε με οριακή άνοδο και σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης είχε καλή συμπεριφορά. Με αγοραστές και στα 12,28 ευρώ έχοντας άνοδο 0,24% και όγκο 724 χιλ. τεμάχια.

ΑΔΜΗΕ: Μεγάλες απώλειες 5,23% με κλείσιμο στα 2,0850 ευρώ. Ο όγκος στις 333 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 483 εκατ. ευρώ.

ΛΑΜΔΑ: Διόρθρωσε και αυτή καλά και έκλεισε λίγο κάτω από τα 9 ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Πριν τις δημοπρασίες στα 3,06 ευρώ και μετά στα 2,85 ευρώ με απώλειες 13,64% όγκο 113 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 56 εκατ. ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα 1,92 ευρώ με απώλειες 5,88% όγκο 72 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 720 εκατ. ευρώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Εντυπωσιακή κίνηση με μεγάλο όγκο 262 χιλ. τεμάχια. Στα 0,5850 ευρώ και στο +19,39% και η αποτίμηση στα 12,4 εκατ. ευρώ

ΑΛΜΥ: Στο +19,51% και στα 196 ευρώ με όγκο 173 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 43,1 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Εντυπωσιακή και εδώ η πορεία της μετοχής. Στα 0,84 ευρώ με άνοδο 13,51% και όγκο 93 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 7 εκατ. ευρώ και εύκολα κάποιος τη θεωρεί ακόμα χαμηλή.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Έκλεισε με άνοδο 1,75% και στα 3,48 ευρώ μετά από συναλλαγές 10 χιλ. τεμαχίων. Δεν είναι λίγα για τα δεδομένα της. Πολυετή νέα υψηλά και εδώ.

ΕΥΔΑΠ: Διόρθωσε δυνατά και έκλεισε με απώλειες 5,16% και στα 7,90 ευρώ. Η αποτίμηση είχε φτάσει σε επίπεδα δίκαια κατά την άποψή μας αλλά περαιτέρω πτώση ίσως θα πρέπει να προσεχθεί. Ίδωμεν…

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Με χαμηλό όγκο υποχώρησε 4,96% και έκλεισε στα 2,30 ευρώ. Δύσκολα βγαίνουν κομμάτια.

ΚΛΜ: Πλησιάζει σε καλό σημείο εισόδου. Οι υπομονετικοί θα πρέπει κάτω από τα 0,94 ευρώ να αρχίσουν να κτίζουν θέσεις.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Το χρηματιστήριο δεν είναι αγώνας 100 μέτρων, αλλά μαραθώνιος. Χρειάζεται μελέτη και να μην παρασυρόμαστε. Πριν λίγες μέρες κάποιοι κυνηγούσαν τις μετοχές λες και δε θα έβρισκαν την άλλη μέρα και σήμερα πανικόβλητοι τις πετούσαν στους αγοραστές.

Οι διορθώσεις είναι στο πρόγραμμα και αυτές θα πρέπει να περιμένουν οι επενδυτές. Κανείς δεν ξέρει πότε θα έρθουν ή πότε θα ολοκληρωθεί μία ανοδική κίνηση. Όμως τα κέρδη πρέπει να κατοχυρώνονται και μέχρι τώρα υπήρχαν μεγάλες υπεραξίες. Βγάζεις λίγη ρευστότητα και περιμένεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης