Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε μία αμερικανική ναυτική αποστολή στον Περσικό Κόλπο

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε μία αμερικανική ναυτική αποστολή στον Περσικό Κόλπο
Η πλευρά του Βερολίνου κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε μία ναυτική απαστολή των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο
Τη θέση ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε μία αμερικανική ναυτική αποστολή στο Στενό του Ορμούζ διατύπωσε σήμερα (5/8) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Heiko Maas, λίγες ημέρες μετά την απόρριψη του σχετικού αιτήματος της Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, ο κ. Maas δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή οι Βρετανοί προτιμούν να συμμετάσχουν σε μία αμερικανική αποστολή», για να διευκρινίσει νε συνεχεία ότι «εμείς δεν πρόκειται να κάνει κάτι τέτοιο».
Παράλληλα, ο Γερμανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι «επιθυμούμε μία ευρωπαϊκη αποστολή», καθώς και ότι «αυτό το ζήτημα δε βρίσκεται εκτός της ημερήσιας διάταξης, αλλά θα χρειαστεί χρόνος ώστε να πειστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να πραγματοποιήσει μία τέτοια αποστολή».
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε πως ούτε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel ούτε η γερμανική κυβέρνηση στο σύνολό της εκτιμούν ότι το Βερολίνο θα συμμετάσχει στην αμερικανική ναυτική αποστολή στο Στενό του Ορμούζ.
«Η καγκελάριος δε βλέπει κάποια συμμετοχή σε μία αποστολή υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά την τρέχουσα κατάσταση και το τρέχον χρονικό διάστημα», ανέφερε η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, προσθέτοντας πως «άπαντες στη γερμανική κυβέρνηση συμφωνούν με αυτό».
Σημειώνετια ότι την περασμένη εβδομάδα οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από τη Γερμανία να συμμετάσχει μαζί με τη Γαλλία και τη Βρετανία σε μία ναυτική αποστολή που αποσκοπή στην προστασία στο Στενό του Ορμούζ, με το Βερολίνο ωστόσο να απορρίπτει το σχετικό αίτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης