Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε υψηλά 9 μηνών σκαρφάλωσε ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιούλιο 2019 - Στις 51,4 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Σε υψηλά 9 μηνών σκαρφάλωσε ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιούλιο 2019 - Στις 51,4 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία για τον κλάδο υπηρεσιών ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στη Μεγάλη Βρετανία τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/8) στοιχεία της Markit, τα οποία ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI σκαρφάλωσε στις 51,4 μονάδες, έναντι 50,2 μονάδων τον Ιούνιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα σημειώσει οριακή άνοδο στις 50,3 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης δραστηριότητας του κλάδου υπηρεσιών επεκτάθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, ενώ η άνοδος του δείκτη ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί κατά τους τελευταίους εννέα μήνες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, ο υποδείκτης που αφορά τις νέες εργασίες στον κλάδο σημείωσε ανάκαμψη σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019, με τον ρυθμό ανόδου να είναι ο μεγαλύτερος που έχει σημειωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2018, εν μέσω αυξημένης ζήτησης από το εξωτερικό.
Την ίδια στιγμή, ο υποδείκτης που σχετίζεται με τον ρυθμό δημιουργίας θέσεων εργασίας υποχώρησε σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ πτώση κατέγραψε και ο υποδείκτης αισιοδοξίας των επιχειρήσεων για τους επόμενος μήνες, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2019.
Όσον αφορά τη συνολική δραστηριότητα όλων των κλάδων στη Βρετανία, ο δείκτης PMI ενισχύθηκε στια 50,7 μονάδες, έναντι 49,7 μονάδων τον Ιούνιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 49,8 μονάδες.
«Η συνολική εικόνα αφορά μία οικονομία η οποία μόλις που κατάφερε να αποφύγει την ύφεση, με τα στοιχεία του Ιουλίου να είναι μεταξύ των χειρότερων από την κλιμάκωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2009», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο τομέας με τις καλύτερες επιδόσεις ήταν αυτός των υπηρεσιών προς τους καταναλωτές, υπογραμμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο η οικονομία παραμένει εξαρτώμενη από τις καταναλωτικές δαπάνες ώστε να αποφευχθεί η συρρίκνωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης