Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία για τον χρυσό εν μέσω εμπορικών εντάσεων - Στο +0,80% και τα 1.469,15 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η ανοδική πορεία για τον χρυσό εν μέσω εμπορικών εντάσεων - Στο +0,80% και τα 1.469,15 δολ. ανά ουγγιά
Η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα ενισχύει το πολύτιμο μέταλλο
Περαιτέρω άνοδο καταγράφει σήμερα Δευτέρα (5/8) ο χρυσός, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, εν μέσω της νέας κλιμάκωσης στις εμπορικές εντάσεις των τελευταίων μηνών ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,80% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.469 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί κατά -0,52% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 106 γεν.
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιβάλλει επιπλέον δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων συνολικής αξίας 300 δισ. δολ. ενώ σύμφωνα με κινεζικά Μέσα Ενημέρωσης, το Πεκίνο αναμένεται να προχωρήσει σε αντίμετρα εάν επιβληθούν νέοι δασμοί από την Ουάσιγκτον.
«Ο χρυσός επωφελείται από τις παγκόσμιες ανησυχίες σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης, και οι κεντρικές τράπεζες είναι πιθανό να διατηρήσουν τη διευκολυντική στάση τους, οπότε τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια όπως ο χρυσός βρίσκονται σε ζήτηση», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της CMC Markets, Michael McCarthy.
Παράλληλα, ο κ. McCarthy πρόσθεσε ότι «οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα, και το ενδεχόμενο κλιμάκωσης είναι ιδιαίτερα αυξημένο», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «ενδέχεται να μη συμβεί αυτό που φοβούνται οι αγορές, αλλά όλα έρχονται να προστεθούν στις πραγματικές ανησυχίες σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης».
Η ξαφνική κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες οδήγησε τους επενδυτές σε ασφαλή καταφύγια όπως είναι ο χρυσός και το γεν, ενώ αντίθετα ο αμερικανικό δολάριο και οι αγορές στην Ασία κατέγραψαν πτώση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης