Τελευταία Νέα
Διεθνή

Markit: Υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο 2019 - Στις 51,1 μονάδες ο PMI

Markit: Υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο 2019 - Στις 51,1 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία για τον επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Πτώση κατέγραψε η συνολική δραστηριότητα των επιχειρήσεων στην Ευρωζώνη για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/8) στοιχεία της Markit, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί νωρίτερα εντός του μήνα.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε στις 51,5 μονάδες, έναντι 52,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, και έναντι επίσης 51,5 μονάδων των προκαταρκτικών εκτιμήσεων, καθώς η πτώση του μεταποιητικού κλάδου αντιστάθμισε τη δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών, η οποία παραμένει ενισχυμένη παρά την πτώση του Ιουλίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, ο δείκτης PMI που αφορά τη δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών υποχώρησε στις 53,2 μονάδες, έναντι 53,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Όσον αφορά τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γερμανία αναπτύχθηκε με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελεταυταίων έξι ετών, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης διαμορφώθηκε σε υψηλότερα επίπεδα συγκριτικά με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παρά την πτώση που σημειώθηκε.
Ο σύνθετος δείκτης PMI, ο οποίος αφορά τη δραστηριότητα όλων των κλάδων στη Γερμανια, κατέγραψε πτώση στις 50,9 μονάδες, έναντι 52,6 μονάδων τον Ιούνιο του 2019, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών.
Επιπλέον, ο αντίστοιχος δείκτης PMI, ο οποίος αφορά τη δραστηριότητα όλων των κλάδων στη Γαλλία, υποχώρησε στις 51,9 μονάδες τον Ιούλιο, έναντι 52,7 μονάδες τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 51,7 μονάδες.
«Ο κλάδος υπηρεσιών εξακολουθεί να στηρίζει την επέκταση της συνολικής οικονομίας στην Ευρωζώνη κατά την έναρξη του τρίτου τριμήνου, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι η κλίμακα της ύφεσης στον μεταποιητικό κλάδο αρχίσει να πιέζεται», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο, την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, την πτώση στη ζήτηση για επιχειρηματικό εξοπλισμό, τη μείωση στις πωλήσεις οχημάτων και τις γεωπολιτικές ανησυχίες όπως είναι το Brexit, βυθίζουν την παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης