Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε χαμηλά 6 μηνών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιούλιο 2019 - Στις 54,5 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε χαμηλά 6 μηνών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιούλιο 2019 - Στις 54,5 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Πτώση κατέγραψε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στη Γερμανία για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/8) στοιχεία της Markit, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 54,5 μονάδες, έναντι 55,4 μονάδων τον Ιούνιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος στις 55,4 μονάδες.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών, ενώ αντίθετα σημειώθηκε άνοδος στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και την εγχώρια ζήτηση.
Όσον αφορά τον σύνθετο δείκτης PMI, ο οποίος αφορά τη δραστηριότητα όλων των κλάδων στη Γερμανια, καταγράφηκε πτώση στις 50,9 μονάδες, έναντι 52,6 μονάδων τον Ιούνιο του 2019, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, η πτώση στη δημιουργία των νέων επιχειρήσεων που αφορά συνολικά όλους τους κλάδους σημείωσε πτώση, υποχωρώντας για πέμπτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες.
«Τα στοιχεία για τον δείκτη PMI δείχνουν ότι ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας στη Γερμανία βρίσκεται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών, γεγονός που αποτελεί από μόνο του κίνδυνο για τις προοπτικές ανάπτυξης», σημειώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, προσθέτοντας ότι «τα καλά νέα για τους καταναλωτές είναι ότι υπάρχουν ακόμα ενδείξεις για ισχυρή αύξηση των μισθών και πτώση των πιέσεων στις τιμές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης