Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε χαμηλά 5 μηνών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιούλιο 2019 - Στις 51,6 μονάδες ο δείκτης PMI

tags :
Κίνα: Σε χαμηλά 5 μηνών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιούλιο 2019 - Στις 51,6 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI που αφορά τις επιχειρήσεις στην Κίνα ενισχύθηκε στις 50,9 μονάδες
Πτώση κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών στην Κίνα για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/8) στοιχεία της Markit, χωρίς ωστόσο η πτώση αυτή να επηρεάζει τη συνολική δραστηριότητα των επιχειρήσεων στη χώρα.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 51,6 μονάδες, έναντι 52 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών, ενώ αντίθετα ο σύνθετος δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 50,9 μονάδες, έναντι 50,6 μονάδων τον Ιούνιο 2019.
Η άνοδος στον σύνθετο δείκτης PMI οφείλεται κυρίως στην σταθεροποίηση του μεταποιητικού κλάδου, μετά την πτώση που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα, καθώς και στην αύξηση της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στον κλάδο υπηρεσιών.
Ωστόσο, ο ρυθμός στελέχωσης του κλάδου υπηρεσιών παρέμεινε υποτονικός, ενώ ο υποδείκτης που σχετίζεται με την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες παρέμεινε αμετάβλητος.
«Γενικά, η οικονομία της Κίνας κατέγραψε σημάδια ανάκαμψης τον Ιούλιο, χάρη στις περικοπές φόρων και τελών, καθώς και τη νομισματική πολιτική και τις επενδύσεις», σχολίασε ο διευθυντής μακροοικονομικής ανάλυσης της CEBM Group, Zhengsheng Zhong, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.
Παράλληλα, ο κ. Zhong πρόσθεσε ότι «μένει να δούμε εάν η οικονομική ανάκαμψη μπορεί να συνεχιστεί εν μέσω των εμπορικών τριβών με τις ΗΠΑ και των κανονισμών για τον χρηματοπιστωτικό τομέα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης