Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Οριακή πτώση σημείωσε ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιούλιο 2019 - Στις 51,8 μονάδες ο δείκτης PMI

Ιαπωνία: Οριακή πτώση σημείωσε ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιούλιο 2019 - Στις 51,8 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI παρέμεινε αμετάβλητος σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2019, στις 51,2 μονάδες
Οριακή πτώση κατέγραψε η δραστηριότητα για τον κλάδο υπηρεσιών στην Ιαπωνία τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/8) στοιχεία της Markit, παραμένοντας ωστόσο αρκετά υψηλότερα σε σύγκριση με τις 50 μονάδες, οι οποίες υποδεικνύουν στασιμότητα.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 51,8 μονάδες, έναντι 51,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που ο σύνθετος δείκτης PMI, ο οποίος αφορά τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων σε όλους τους κλάδους συνολικά, παρέμεινε αμετάβλητος στις 51,2 μονάδες.
Παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε άνοδος στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων στον κλάδο υπηρεσιών, ο ρυθμός ανόδου ήταν ένας από τους βραδύτερους των τελευταίων δεκαοκτώ μηνών, καθώς ορισμένες επιχειρήσεις ανέφεραν πτώση των πωλήσεων.
Ο υποδείκτης που αφορά τη στελέχωση του κλάδου αυξήθηκε για 31ο συνεχόμενο μήνα, ενώ ο ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018.
Ωστόσο, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα της Markit παρουσιάστηκαν αισιόδοξες ότι η δραστηριότητα θα ενισχυθεί κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες.
«Η ανάπτυξη στον κλάδο υπηρεσιών συνέχισε να παρακμάζει κατά την έναρξη του τρίτου τριμήνου, δίχως να καταφέρνει να εφύγει από τη μέτρια επέκταση που έχουμε δει μέχρι στιγμής για το τρέχον έτος», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι «υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι η υποκείμενη οικονομία υπηρεσιών αρχίζει να χάνει τη δυναμική της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης