Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λεφτά με το… τσουβάλι έβγαλε η Amber Capital από την Ελλάκτωρ

tags :
Λεφτά με το… τσουβάλι έβγαλε η Amber Capital από την Ελλάκτωρ
Περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ φαίνεται πως έχει κερδίσει η Amber Capital μέσα σε διάστημα περίπου 2 ετών από την Ελλάκτωρ με την καθοριστική συμβολή και καθοδήγηση της Ambrosia Capital. 
Σε λιγότερο από ένα χρόνο η Amber Capital φαίνεται πως κέρδισε άλλα 9 εκατ. ευρώ περίπου από τη συμμετοχή της στην Ελλάκτωρ.
Πρόκειται για μία μεγάλη απόδοση σε μικρό χρονικό διάστημα, για ένα fund που έχει ξανακερδίσει πριν από μερικούς μήνες αρκετά εκατομμύρια ξανά από την ίδια εισηγμένη.
Η Amber Capital είχε αγοράσει τις μετοχές από τον κ.Κούτρα ο οποίος αποχώρησε από την εταιρεία τον Ιανουάριο του 2019.
Τότε η μετοχή είχε γυρίσει στα 1,25 ευρώ από τα 2,20 ευρώ που είχε ανέβει το 2018 από τις μαζικές αγορές μετοχών των αδελφών Καλλιτσάντση, στην προσπάθειά τους να πάρουν, όπως και έγινε, τον έλεγχο της Ελλάκτωρ.
Η είσοδος της Amber Capital στην Ελλάκτωρ ανακοινώνεται το Σεπτέμβριο του 2017 όταν ξεπέρασε το 5,2% και κατείχε 9,2 εκατ. μετοχές.
Σημειώνεται πως νωρίτερα είχε πουληθεί το 10% του μετοχικού κεφαλαίου που άνηκε στον Ιωάννη Τζιβέλη και είχαν πάρει οι τράπεζες λόγω δανείων.
Η Amber Capital συνέχισε τις αγορές μετοχές με αποτέλεσμα να φτάσει το 10% και να πουλήσει στη συνέχεια τις μετοχές της στην πλευρά Καλλιτσάντση η οποία ανέλαβε και τον έλεγχο της Ελλάκτωρ.
Σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα έπαιξε η Αmbrosia Capital, η χρηματιστηριακή από το Λονδίνο, η οποία πιστεύει στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της εισηγμένης και στη νέα διοίκηση.
Τον Ιούνιο του 2018 η Amber Capital μηδένισε τη συμμετοχής της πουλώντας τις μετοχές πάνω από 2,15 ευρώ, τις οποίες είχε αγοράσει περίπου 0,80 ευρώ χαμηλότερα και πάλι με τη συμβολή της Ambrosia Capital.
Από τη συναλλαγή φαίνεται πως κέρδισε πάλι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα περισσότερα από 12 εκατ. ευρώ.
Στις 12 Ιουνίου 2019 ανακοίνωσε πως το ποσοστό συμμετοχής της υποχώρησε κάτω του 5% και κατείχε 8,69 εκατ. μετοχές, ενώ την περασμένη Παρασκευή 2/8 πούλησε μέσω πακέτου το 4% του μετοχικού κεφαλαίου προς 2,20 ευρώ ανά μετοχή.
Συνολικά τα κέρδη της Amber Capital μέσα σε διάστημα 2 ετών περίπου ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ από τη μετοχή της Ελλάκτωρ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης