Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η δέσμευση του Putin - Σταδιακά γίνεται πραγματικότητα η αποδολαριοποίηση της ρωσικής οικονομίας

Η δέσμευση του Putin - Σταδιακά γίνεται πραγματικότητα η αποδολαριοποίηση της ρωσικής οικονομίας
Το μερίδιο, που κατέχει το ευρώ στις ρωσικές εξαγωγές αυξήθηκε για  τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο σε βάρος του αμερικανικού νομίσματος
Η Ρωσία υλοποιεί με σταθερό βηματισμό τη δέσμευση του προέδρου της Vladimir Putin για τη συρρίκνωση του πρωτεύοντα ρόλου του δολαρίου στο διεθνές εμπόριο, μετά και τις κλιμακούμενες εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον – Μόσχας.
Η κίνηση αυτή εξάλλου αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την αποδολαριοποίηση της ρωσικής οικονομίας και τη μείωση της ευπάθειας της στις κυρώσεις των ΗΠΑ.
Αλλά ενώ η ρωσική κεντρική τράπεζα μπόρεσε να «απαλλαχθεί» από τα μισά δολάρια στο «θησαυροφυλάκιο» η πρόοδος στο εμπόριο ήταν πιο αργή λόγω της χρήσης «επίφοβου» ξένου συναλλάγματος.
Το μερίδιο, που κατέχει το ευρώ στις ρωσικές εξαγωγές αυξήθηκε για  τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο σε βάρος του αμερικανικού νομίσματος, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας, αναφέρει το Bloomberg.
Το ενιαίο νόμισμα έχει σχεδόν ξεπεράσει το δολάριο στις συναλλαγές με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα και το εμπόριο με την Ινδία σε  ρούβλια αυξήθηκε.
«Υπάρχει ισχυρό κίνητρο για την αλλαγή αυτή, όχι μόνο για τη Ρωσία αλλά και για τους εμπορικούς της εταίρους», δήλωσε ο Dmitry  Dolgin, οικονομολόγος της ING Bank στη Μόσχα.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει επίσης τώρα τις εμπορικές πιέσεις από τις ΗΠΑ, ωθώντας την να προσπαθήσει να μειώσει την εξάρτησή της από το δολάριο», δήλωσε.
 
Closing In
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης