Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Bild: Προβάδισμα του ακροδεξιού AfD στην Ανατολική Γερμανία ενόψει τοπικών εκλογών την 1/9

Δημοσκόπηση Bild: Προβάδισμα του ακροδεξιού AfD στην Ανατολική Γερμανία ενόψει τοπικών εκλογών την 1/9
To AfD είναι στο 23% το CDU της Merkel στο 22%, το Αριστερό Linke στο 14%, οι Πράσινοι στο 13% και  το SPD στο 11% 
Σημαντικό προβάδισμα έναντι του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU της A. Merkel καταγράφει το ακροδεξιό AFD στα ανατολικά της χώρας εν όψει των περιφερειακών εκλογών τον επόμενο μήνα.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση στην εφημερίδα Bild am Sonntag η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εμφανίζεται στο 23% των ψηφοφόρων στην πρώην ανατολική Γερμανία, έναντι του CDU που βρίσκεται στο 22%, το Αριστερό Linke στο 14%, οι Πράσινοι στο 13% και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) στο 11%.
Το AfD κατάφερε να μπεί στη γερμανική Βουλή για πρώτη φορά το 2017 ως το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα, εκφράζοντας την οργή των γερμανών στην απόφαση της A. Merkel να ανοίξει τα σύνορα της χώρας για ένα εκατ. μετανάστες.
Τα ανατολικά κρατίδια του Βρανδεμβούργου και της Σαξονίας διεξάγουν περιφερειακές εκλογές την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ ακολουθεί η Θουριγγία ένα μήνα αργότερα.
Η μεγάλη πτώση των Σοσιαλδημοκρατών στο Βρανδεμβούργο, όπου ήταν το «κάστρο» τους τις τελευταίες έξι εκλογικές αναμετρήσεις μετά την επανένωση της Γερμανίας το 1990 και η κυριαρχία του CDU στη Σαξονία, που δεν φαίνεται να συνεχίζεται αναμένεται να ασκήσει μεγάλη πίεση στην κυβερνητική συμμαχία
Σε εθνικό επίπεδο, η δημοσκόπηση έδειξε ότι το AfD παρουσιάζει αύξηση κατά 1% φτάνοντας το σε 14%, ενώ το SPD παρουσιάζει πτώση το 13%, το CDU σταθερό στο 26%, οι Πράσινοι στο 23%, οι ελεύθεροι δημοκράτες στο 9% και το Linke στο 8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης