Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πάνω από 89 οι συλλήψεις ακτιβιστών στην αντικυβερνητική διαδήλωση στη Μόσχα

tags :
Ρωσία: Πάνω από 89 οι συλλήψεις ακτιβιστών στην αντικυβερνητική διαδήλωση στη Μόσχα
Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι η σημερινή διαδήλωση θα αποτελέσει μια άμεση παραβίαση του νόμου καθώς έχουν απαγορεύσει τη συγκέντρωση
(UPD) Περισσότεροι από 89 διαδηλωτές έχουν ήδη συλληφθεί από την αστυνομία και προφυλακιστεί στη διάρκεια της μαζικής αντικυβερνητικής διαδήλωσης στο κέντρο της Μόσχας που έχει οργανώσει η αντιπολίτευση.
Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα οργάνωση για την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων που παρακολουθεί τις διαδηλώσεις στη Ρωσία τις τελευταίες τρεις εβδομάδες καθώς υπήρχαν από νωρίς φόβοι ότι κι αυτή η διαδήλωση δεν θα ήταν αναίμακτη.
Ρωσία: 89 προφυλακίσεις διαδηλωτών από την αστυνομία
Οι οργανώσεις εκτιμούσαν οτι στη σημερινή (3/8) διαδήλωση στη Μόσχα θα μετείχαν περισσότεροι από 6.000 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης η οποία έχει διοργανωθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, αψήφησαν την ισχυρή αστυνομική δύναμη και την απαγόρευση της κυβέρνησης και βγήκαν στους κεντρικούς δρόμους της Μόσχας, για την τρίτη εβδομαδιαία διαμαρτυρία τους, παρά την βίαιη καταστολή της διαδήλωσης τους την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι οπαδοί της αντιπολίτευσης έχουν εξοργιστεί από την απόρριψη αρκετών υποψηφίων τους, που έχουν αποκλειστεί από την συμμετοχή τους σε τοπικές εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα.
Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι η σημερινή διαδήλωση θα αποτελέσει μια άμεση παραβίαση του νόμου καθώς έχουν απαγορεύσει τη συγκέντρωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης