Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η επανεκκίνηση της βιομηχανίας

Γεωργιάδης: Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η επανεκκίνηση της βιομηχανίας
Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε την απλούστευση διαδικασιών και τη διαγραφή ενδιάμεσων γραφειοκρατικών σταδίων
«Έχει παραμεληθεί η βιομηχανία και ένας από τους στόχους που βάζουμε είναι να ξαναξεκινήσει. Δεν μπορεί η Ελλάδα να μην έχει βιομηχανία», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε την απλούστευση διαδικασιών και τη διαγραφή ενδιάμεσων γραφειοκρατικών σταδίων, «που ταλαιπωρούν πάρα πολύ έναν επιχειρηματία».
«Εμείς θέλουμε ο επιχειρηματίας να δουλεύει εύκολα με το κράτος, όχι δύσκολα», σημείωσε.
Επίσης, σχετικά με το Ελληνικό, ανέφερε: «Πιστεύω ακράδαντα ότι αν κάνουμε όλοι μας τη δουλειά που μας αναλογεί, ναι, το 2019 είναι ένας εφικτός στόχος για να δούμε την πρώτη μπουλντόζα στο Ελληνικό».
Ακόμα, αναφορικά με την ποινική προστασία των τραπεζικών στελεχών, ο υπουργός επεσήμανε ότι «ποινική ασυλία δε μπορεί να έχει κανένας και ποτέ».
«Αυτό που πρέπει να έχουν τα τραπεζικά στελέχη είναι μια ποινική προστασία από κακόβουλες μηνύσεις και κακόβουλες καταγγελίες, είτε από ανθρώπους οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι από μια απόφαση της τράπεζας που τους αφορά, είτε από ανταγωνιστές που είναι δυσαρεστημένοι από μια απόφαση που έλαβε ένας ανταγωνιστής τους».
Όσον αφορά στην αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Είχα εγκαίρως προειδοποιήσει δημόσια, πριν από τις εκλογές, ότι αυτή η βιαστική, την τελευταία ημέρα, υπερψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα θα γεννήσει πάρα πολλά πράγματα που θα μας αφήσουν άφωνους.
Ένα από αυτά είναι η υπόθεση του Επαμεινώνδα Κορκονέα. Δεν φταίνε οι δικαστές, ούτε κανένας άλλος. Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Θα πετάμε με υδροπλάνα το 2020

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέλαβε τη δέσμευση ότι, σε έναν χρόνο από σήμερα θα λειτουργήσει δίκτυο υδροπλάνων στην Ελλάδα.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι «του χρόνου τέτοια εποχή θα πετάμε με υδροπλάνα. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει », είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα θα συζητηθεί σε διυπουργική σύσκεψη.
«Ήμουν υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην κυβέρνηση Παπαδήμου το 2011, τότε κάναμε συσκέψεις στο γραφείο μου για το θέμα των υδροπλάνων.
Έχουμε 2019 και κάνουμε τα ίδια.
Η διαφορά αυτής της κυβέρνησης είναι ότι έχουμε βαρεθεί να συζητάμε τα ίδια, θέλουμε να τα δούμε να γίνονται», τόνισε ο υπουργός.
Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η Ελλάδα οφείλει να εκμεταλλευτεί το ότι είναι μια χώρα στην οποία υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει το δίκτυο υδροπλάνων.
«Δεν γίνεται να έχουμε αυτή τη χώρα, η οποία είναι ιδανική για αυτό το μέσο το οποίο θα έδινε τη δυνατότητα με πολύ λίγα χρήματα, σε πολύ λίγο χρόνο να αποκτάμε πρόσβαση σε προορισμούς που σήμερα είναι εξαιρετικά δυσπρόσιτοι», είπε.
Τέλος, σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι τα αρχαία δεν είναι βάρος, ούτε ζημία, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πλεονέκτημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης