Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Οι εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας ίσως παραβιάζουν ψηφίσματα του ΟΗΕ

Trump: Οι εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας ίσως παραβιάζουν ψηφίσματα του ΟΗΕ
Ο Trump δήλωσε ότι δεν τον ανησυχούν οι πρόσφατες δοκιμές πυραύλων της Βόρειας Κορέας, τονίζοντας πως πρόκειται για όπλα μικρού βεληνεκούς.
Μετά το «no problem» με το οποίο σχολίασε ο Donald Trump τις πρόσφατες δοκιμές πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σήμερα δήλωσε ότι οι δοκιμές αυτές της Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να αποτελούν παραβίαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, χωρίς όμως να παραβιάζουν τη συμφωνία που έχει συνάψει ο ίδιος με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un.
Ο Trump, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωσε ότι δεν τον ανησυχούν οι πρόσφατες δοκιμές πυραύλων της Βόρειας Κορέας, τονίζοντας πως πρόκειται για όπλα μικρού βεληνεκούς.
Σήμερα (2/8/2019), σε μια σειρά από tweets του, δήλωσε βέβαιος για τις προθέσεις του Kim, παρά τον τρίτο γύρο πυραυλικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.
«Ο πρόεδρος Kim δεν θέλει να με απογοητεύσει με μια παραβίαση εμπιστοσύνης. Έχει πάρα πολλά να κερδίσει η Βόρεια Κορέα. Έχει όμως και να χάσει», είπε ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας, σημειώνοντας ότι αυτές οι στρατιωτικές δοκιμές δεν αποτελούν «παραβίαση» της διακήρυξης που υπογράφηκε μεταξύ των δύο ηγετών στη Σιγκαπούρη στη συνάντησή τους τον Ιούνιο του 2018.
Αυτές οι εκτοξεύσεις «ίσως» από την άλλη πλευρά να αποτελούν παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, επισήμανε ο DonaldTrump.
Το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε την 1/8/2019 ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε εκ νέου πυραύλους αγνώστου τύπου, πάντως κατά τα φαινόμενα μικρού βεληνεκούς, από τις ανατολικές της ακτές, προχωρώντας στην τρίτη δοκιμή όπλων σε μία εβδομάδα.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης