Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχύθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Ιούλιο του 2019 - Στις 45,3 μονάδες ο δείκτης PMI

Βρετανία: Ενισχύθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Ιούλιο του 2019 - Στις 45,3 μονάδες ο δείκτης PMI
Τα στοιχεία για τη δραστριότητα του κατασκευαστικού κλάδου στη Βρετανία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Άνοδο κατέγραψε η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου στη Μεγάλη Βρετανία για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (2/8) στοιχεία της Markit, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 45,3 μονάδες, έναντι 43,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδος στις 46 μονάδες.
Παρά την άνοδο που σημειώθηκε, ο δείκτης διαμορφώθηκε κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση, για πέμπτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες, υποδεικνύοντας την πτωτική τάση που καταγράφει ο κλάδος το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στον τομέα εμπορικών κτηρίων, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση που σημειώθηκε στους τομείς πολιτικών μηχανικών και κατοικιών.
Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω από το Brexit και τις καθυστερήσεις στη σύναψη συμβάσεων για έργα υποδομής ως δύο από τις κύριες αιτίες της ύφεσης στον κλάδο.
«Η κατασκευαστική παραγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει σε καθοδική πορεία και μία ακόμα απότομη πτώση στις νέες παραγγελίες έχει μειώσει τις πιθανότητες ανάκαμψης τους προσεχείς μήνες», σχολίασε ο αναπληρωτής διευθυντής της Markit, Tim Moore, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσεθσε ότι καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο, και εν μέσω του πιθανού αρνητικού αντίκτυπου που θα έχει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, η οποιαδήποτε σημαντική ανάκαμψη στον κλάδο δεν είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί μέχρι το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης