Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διχασμένη η ΕΕ για τον νέο επικεφαλής του ΔΝΤ - Τα 3 στρατόπεδα που έχουν διαμορφωθεί

tags :
Διχασμένη η ΕΕ για τον νέο επικεφαλής του ΔΝΤ - Τα 3 στρατόπεδα που έχουν διαμορφωθεί
H Christine Lagarde αποχωρεί από το ΔΝΤ για να διαδεχθεί τον Mario Draghi στην ΕΚΤ στις αρχές Νοεμβρίου του 2019
Διχασμένη είναι η ΕΕ όσον αφορά το νέο επικεφαλής του ΔΝΤ, ο οποίος θα διαδεχθεί την Christine Lagarde.
Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πληροφορίες από Ευρωπαίο αξιωματούχο, οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης «ψηφίζουν» τον Jeroen Dijsselbloem ή τον Olli Rehn, οι χώρες της Νότιας Ευρώπης είναι υπέρ της υποψηφιότητας της Nadia Calvino, ενώ οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προτιμούν τη Kristalina Georgieva υψηλόβαθμο στέλεχος της World Bank.
Έπειτα από ατελέσφορες διαπραγματεύσεις εβδομάδων, η Γαλλία (που ηγείται των διαπραγματεύσεων) αποφάσισε τη διεξαγωγή πληροφορίες.
Έτσι, ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει το 55% των ψήφων των 28 χωρών της ΕΕ, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 65% του πληθυσμού του μπλοκ, θα εκλεγεί.
Μετά την πρώτη ψηφοφορία, ένας ή περισσότεροι υποψήφιοι θα αποκλειστούν εάν δεν καταφέρει κάποιος να αποσπάσει την απαιτούμενη πλειοψηφία.
Στη συνέχεια θα διεξαχθούν νέες ψηφοφορίες.
«Το πιο πιθανό είναι ότι κανείς δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία κατά τη σημερινή ψηφοφορία.
Αλλά πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας θα καταλήξουν σε ένα συγκεκριμένο όνομα» δήλωσε αξιωματούχος που εμπλέκεται στη διαδικασία.
Ως γνωστόν, ο Mario Centeno απέσυρε την υποψηφιότητα του «σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας» συμπληρώνοντας ότι θα είναι διαθέσιμος -εάν χρειαστεί- για μια συμβιβαστική λύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης