Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Αυξημένη συσχέτιση με τις ξένες αγορές περιμένουν οι αναλυτές – Πτωτικό άνοιγμα με χαμηλό τζίρο

tags :
XA: Αυξημένη συσχέτιση με τις ξένες αγορές περιμένουν οι αναλυτές – Πτωτικό άνοιγμα με χαμηλό τζίρο
Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα διαπραγματεύονται οι μετοχές του ΑΔΜΗΕ και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου οι Μύλοι Λούλη
Αύξηση της συσχέτισης με τις αγορές του εξωτερικού περιμένουν οι αναλυτές, όπου η ψυχολογία είναι αδύναμη και έτσι δεν αποκλείουν ένα πτωτικό άνοιγμα για την εγχώρια αγορά.
Τα θετικά ωστόσο μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται από τη χώρα βοηθούν στη μερική αυτονόμηση του ΧΑ.
Ο τζίρος λόγω καλοκαιρινής περιόδου αναμένεται να είναι χαμηλός, ενώ τα βλέμματα στρέφονται το βράδυ στην απόφαση του οίκου Fitch για την ελληνική οικονομία.
Σημειώνεται πως ο ΑΔΜΗΕ διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,0884 ευρώ ανά μετοχή.
Το μέρισμα αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση προ φόρου 4% περίπου.
Επίσης οι Μύλοι Λούλη διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,06 ευρώ ανά μετοχή.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ των θετικών μακροοικονομικών στοιχείων από το εσωτερικό και της αδύναμης πορείας των διεθνών αγορών.

Eurobank
Για σήμερα περιμένουμε πως η αρνητική ψυχολογία διεθνώς λόγω των ανησυχιών για τον εμπορικό πόλεμο είναι πιθανό να επηρεάσει και την εγχώρια αγορά.

ΙΒG
Εν μέσω ξένων αναταραχών, η αγορά θα παρακολουθήσει και την αξιολόγηση του οίκου Fitch για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος.

Beta
Καθώς οι καλοκαιρινές διακοπές παίζουν το ρόλο τους, περιμένουμε η αγορά να συσχετιστεί με τις διεθνείς αγορές και να κινηθεί λίγο χαμηλότερα στο ξεκίνημα.
Στη σημερινή ατζέντα ο ΑΔΜΗΕ διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα όπως και οι Μύλοι Λούλη και οι νέες μετοχές της Quest εισάγονται προς διαπραγμάτευση.
Το βράδυ αναμένεται η αξιολόγηση της Fitch για την ελληνική οικονομία.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης