Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αλλαγές στις αναπηρικές συντάξεις και ενιαίους όρους εξετάζει ο Ν. Μηταράκης

tags :
Αλλαγές στις αναπηρικές συντάξεις και ενιαίους όρους εξετάζει ο  Ν. Μηταράκης
Πρόταση ΕΣΑμεΑ για αλλαγή στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για μια ενιαία σύνταξη τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για το δημόσιο τομέα, όταν πληρούνται τα ίδια ακριβώς κριτήρια
Σε ενιαίους κανόνες και σύνταξη για τους αναπήρους θα προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας, ώστε να απλοποιηθεί ο χρόνος έκδοσης των συντάξεων αναπηρίας και ταυτόχρονα  τα άτομα αυτά να αντιμετωπίζονται με τους ίδιους κανόνες.
Το μείζον ζήτημα της έκδοσης των αναπηρικών συντάξεων, τέθηκε στο επίκεντρο  σημερινής συνάντησης του κ. Νότη Μηταράκη,  με την αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ- Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.
Στη διάρκεια της συζήτησης, προτάθηκε από τους αντιπροσώπους της ΕΣΑμεΑ, αλλαγή στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου να οριστεί μια ενιαία σύνταξη τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για το δημόσιο τομέα, όταν πληρούνται τα ίδια ακριβώς κριτήρια.
Επιπροσθέτως, οι ίδιοι υπογράμμισαν το ζήτημα της μη νομοθέτησης του πορίσματος ενοποίησης των κανόνων για τις συντάξεις αναπηρίας, το οποίο έχει παραδοθεί από το 2017.
Ο κ. Μηταράκης έπειτα από τον εποικοδομητικό διάλογο που είχε με τους αντιπροσώπους της ΕΣΑμεΑ και ακούγοντας τα προβλήματα τα οποία υφίστανται, δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει τα εμπόδια που αφορούν την έκδοση των αναπηρικών συντάξεων, στα πλαίσια του πρώτου πυλώνα ασφάλισης.
Εν συνεχεία, o υφυπουργός ζήτησε την ανασύσταση του φακέλου για το πόρισμα της ενοποίησης των κανόνων για τις συντάξεις αναπηρίας, προκειμένου να προχωρήσει στη νομοθέτησή του στο προσεχές διάστημα.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ατόμων με αναπηρία έθεσα το θέμα των εθνικών συντάξεων, την κατάργηση της αναλογικής μείωσης του ποσού της εθνικής σύνταξης βάσει του ποσοστού αναπηρίας του δικαιούχου, τις αδικίες μεταξύ συνταξιούχων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, της επικαιροποίηση και νομοθέτησης του πορίσματος του υπ. Εργασίας για την ενιαιοποίηση των κανόνων για τις συντάξεις των ατόμων με αναπηρία, την κατάργηση των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ των ατόμων με αναπηρία, ενώ ζήτησε και τη συνεργασία του υπουργείου σε κάθε νομοθέτηση που θα αφορά στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης