Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rafik Hariri Center: Το Ισραήλ πέτυχε στην διαχείριση του νερού απέτυχε στα σκουπίδια

tags :
Rafik Hariri Center: Το Ισραήλ πέτυχε στην διαχείριση του νερού απέτυχε στα σκουπίδια
Στα περιβαλλοντικά θέματα όμως μόνο η κοινωνία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των σκουπιδιών με την ευαισθητοποίηση της.
Το Ισραήλ πέτυχε στην διαχείριση του νερού αλλά απέτυχε παταγωδώς στην διαχείριση των σκουπιδιών αναφέρει το Rafik Hariri Center
Η ισραηλινή καινοτομία στην πράσινη τεχνολογία έχει μετατρέψει τη χώρα σε παγκόσμιο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας.
Ένα παράδειγμα είναι το νερό, η έλλειψη του οποίου πλήττει την Μέση Ανατολή.
Οι Ισραηλινοί έχουν αντιμετωπίσει το θέμα μέσω της αφαλάτωσης, της άρδευσης και της ανακύκλωσης.
Το Ισραήλ όχι μόνο έχει λύσει το δικό του πρόβλημα εξασφαλίζοντας στον πληθυσμό του σταθερή και ασφαλή διάθεση νερού, αλλά έχει επίσης γίνει ένας σημαντικός διεθνής διανομέας στην τεχνολογία για το νερό.
Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους.
Μια έκθεση διαπίστωσε ότι το Ισραήλ ανακυκλώνει 87% των λυμάτων του - η Ισπανία έρχεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως με 20% -.
Το Ισραήλ ανέπτυξε επίσης νέες τεχνολογίες άρδευσης, η οποία μειώνει τις ανάγκες σε νερό ενός εργοστασίου κατά 90% και θεωρείται από πολλούς ειδικούς ότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων.
Τα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως εξαγωγές ισραηλινών εταιρειών σε σχετική τεχνολογία για το νερό αποτελούν απόδειξη.  Για μια μικρή χώρα των εννέα εκατομμυρίων, αυτή η καινοτομία είναι αξιοσημείωτη.
Το 2016, η κυβέρνηση Obama ενέκρινε κοινές δράσεις μεταξύ ισραηλινών και αμερικανικών εταιρειών για να εργαστούν σε θέματα ύδρευσης.
Η Silicon Valley επενδύει ήδη σε μεγάλο βαθμό στην ισραηλινή υψηλή τεχνολογία.
Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 40 κράτη αναμένουν έλλειψη νερού μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Ωστόσο το Ισραήλ στην διαχείριση αποβλήτων έχει αποτύχει.
Ενώ το Ισραήλ πρωτοστατεί στην τεχνολογία των υδάτων, στην διάθεση των απορριμμάτων έχει αποτύχει.
Το Υπουργείο Περιβαλλοντικής Προστασίας παραδέχεται ότι μόνο το 25% των αποβλήτων της χώρας ανακυκλώνεται.
Τα υπόλοιπα απορρίμματα καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.
Είναι πολύ συνηθισμένο τα σκουπίδια να διασκορπίζονται στους δρόμους των πόλεων του Ισραήλ ή να σκοντάφτουν σε σκουπίδια οι λουόμενοι στις παραλίες του Τελ Αβίβ.
Από την πλευρά της αισθητικής, τα  απορρίμματα που δεν συλλέγονται αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Πώς μπορεί μια πλούσια χώρα (που κατέχει την 22η θέση στο δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης) και με βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας να έχει αποτύχει στην ανακύκλωση;
Μέρος του προβλήματος είναι η έλλειψη ευαισθητοποίησης, καθώς δεν υπάρχει η κουλτούρα για τη μείωση των αποβλήτων και της ανακύκλωσης.
Το Ισραήλ πρέπει να κάνει περισσότερα ώστε να διασφαλίσει ότι αυτές οι πρακτικές αποτελέσουν μέρος της εθνικής συνείδησης, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες προηγμένες δημοκρατίες.
Στα περιβαλλοντικά θέματα όμως μόνο η κοινωνία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των σκουπιδιών με την ευαισθητοποίηση της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης