Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Γερμανία: Υπέρ ευρωπαϊκής αποστολής στο Στενό του Χορμούζ, ακόμη και χωρίς την Βρετανία

tags :
Γερμανία: Υπέρ ευρωπαϊκής αποστολής στο Στενό του Χορμούζ, ακόμη και χωρίς την Βρετανία
Υπέρ ευρωπαϊκής αποστολής στο Στενό του Χορμούζ, ακόμη και χωρίς την Βρετανία, τάχθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του γερμανικού Κοινοβουλίου
Υπέρ της διοργάνωσης ευρωπαϊκής αποστολής στο Στενό του Ορμούζ, ακόμη και χωρίς την Βρετανία, τάχθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου N. Redgen.
«Οι λόγοι για μια ευρωπαϊκή αποστολή στον Κόλπο παραμένουν, ακόμη και αν η Βρετανία αποφασίσει υπέρ της συμμετοχής της στην αποστολή με τις ΗΠΑ.
Πρόκειται για τα ευρωπαϊκά συμφέροντα και όχι για συγκεκριμένα βρετανικά συμφέροντα», δήλωσε ο κ. Redgen στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και τόνισε ότι μια ευρωπαϊκή αποστολή θα πρέπει να σχηματιστεί από μια ομάδα ευρωπαϊκών κρατών, στην οποία θα πρέπει να περιλαμβάνονται η Γαλλία και η Γερμανία.
Χθες η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος απέρριψε την πρόταση των ΗΠΑ για συμμετοχή στην αποστολή «Sentinel», τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η συνολική προσέγγιση της πολιτικής μας απέναντι στο Ιράν απέχει σημαντικά από την σημερινή προσέγγιση των ΗΠΑ» και χαρακτήρισε «άξιο εξέτασης» το ενδεχόμενο συμμετοχής σε μια ευρωπαϊκή αποστολή.
Ο υπουργός Εξωτερικών H. Maas από την πλευρά του επισήμανε ότι το Βερολίνο θέλει να αποφύγει περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή και επιμένει ότι στο θέμα του Ιράν δεν υπάρχει στρατιωτική λύση.
Χαρακτήρισε δε «λάθος» την στρατηγική των ΗΠΑ για «μέγιστη πίεση» προς το Ιράν.
Η υπουργός Άμυνας δεν εκφράστηκε εξίσου κατηγορηματικά, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel, σε συνάντηση που είχε χθες στο περιθώριο του υπουργικού συμβουλίου με τον κ. Maas και τον υπουργό Καγκελαρίας H. Brown, συμφώνησε με την στάση που αποφασίστηκε έναντι των ΗΠΑ.
«Μια αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσε να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης μόνο εφόσον αποτρέψει την ευθεία αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν», δήλωσε για λογαριασμό των Πρασίνων η αρμόδια εξωτερικής πολιτικής O. Nuripour, μιλώντας στο dpa.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης