Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,4% για τον χρυσό στον απόηχο της Fed - Στα 1.432,40 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτώση 0,4% για τον χρυσό στον απόηχο της Fed - Στα 1.432,40 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με πτώση 0,4% ή 5,40 δολ., στα 1.432,40 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (1/8/2019) ο χρυσός, στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Η Fed μείωσε, όπως αναμενόταν, τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, για πρώτη φορά από το 2008, ωστόσο ο πρόεδρός της, Jerome Powell, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή δεν συνιστά την αρχή ενός επιθετικού κύκλου ποσοτικής χαλάρωσης.
Εξάλλου, περαιτέρω πιέσεις στον χρυσό άσκησε η ενδυνάμωση του δολαρίου, που ανήλθε σε υψηλό 26 μηνών.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Έτσι, η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,4% ή 5,40 δολ., στα 1.432,40 δολ. ανά ουγγιά.
Μετά το κλείσιμο, ωστόσο, εξαγγελίες του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για νέους δασμούς εις βάρος της Κίνας, «έστειλαν» υψηλότερα τον χρυσό, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθώς ενέτειναν την αβεβαιότητα.

Image
Ο Trump προανήγγειλε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 θα επιβληθεί δασμός 10% σε κινεζικά αγαθά ύψους 300 δισ. δολ.
Σημειώνεται, όπως άλλωστε διευκρινίζει και ο ίδιος ο Trump, ότι ο νέος δασμός δεν αφορά τα προϊόντα στα οποία έχουν, ήδη, επιβληθεί δασμοί 25%.
Όπως αναφέρει, σε τρεις αναρτήσεις του στο «Twitter», ο Αμερικανός πρόεδρος:
«Οι αντιπρόσωποί μας επέστρεψαν από την Κίνα, όπου είχαν εποικοδομητικές συνομιλίες για την επίτευξη μίας εμπορικής συμφωνίας.
Νομίζαμε ότι είχαμε συμφωνία με την Κίνα πριν από τρεις μήνες αλλά δυστυχώς η Κίνα αποφάσισε ότι θέλει να την επαναδιαπραγματευθεί.
Πρόσφατα η Κίνα αποφάσισε να αγοράσει αμερικανικά αγροτικά προϊόντα και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, αλλά τελικά δεν το έπραξε. (…)».
Υπενθυμίζεται ότι χθες ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ των Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων για το εμπόριο, έχοντας διαρκέσει μετά βίας μισή ημέρα.
Ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει πως οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές και θα συνεχιστούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης