Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Κατασκευάζουν fake news - Δεν έχει καταβληθεί καμία σύνταξη 24.000 ευρώ

Αχτσιόγλου: Κατασκευάζουν fake news - Δεν έχει καταβληθεί καμία σύνταξη 24.000 ευρώ
Η Έφη Αχτσιόγλου κατηγόρησε την κυβέρνηση για διασπορά fake news 
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυση η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή τα περί συντάξεων 24.000 ευρώ.
Απαντώντας στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, η κα. Αχτσιόγλου επεσήμανε ότι «κατασκευάζουν ψευδείς ειδήσεις.
Καμία σύνταξη 24.000 ευρώ που κατήγγειλε ο κ. Βρούτσης δεν έχει πληρωθεί.
Δεν έχει πληρωθεί ακριβώς διότι είχε δοθεί πολιτική εντολή να μην πληρωθεί μέχρι να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα καλύπτει και αυτές τις τρύπες των παλαιών καθεστώτων που αφορούν κυριολεκτικά μεμονωμένες περιπτώσεις».
Σε δηλώσεις της στον Σκάι, η ίδια σημείωσε πως «σε ό,τι αφορά περιπτώσεις συντάξεων άνω των 3.000 ευρώ και πάλι με τα προηγούμενα καθεστώτα, αυτό επιχειρείται να εμφανιστεί ότι σημαίνει 24.000 ευρώ, που είναι απολύτως ψευδές.
Επαναλαμβάνω, δεν έχει καταβληθεί καμία σύνταξη 24.000 ευρώ.
Υπάρχει ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έρχεται και “αποκαλύπτει” ως δήθεν δική της πολιτική παρέμβαση αυτό το οποίο με δική μας πολιτική εντολή είχε σταματήσει».
Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι πρόκειται για «ζητήματα που προέκυψαν από τις αμαρτίες των παλαιών καθεστώτων.
Η προ του νόμου 4387/2016 εποχή είχε πάρα πολλά καθεστώτα, κατακερματισμένα, με διαφορετικούς τρόπους υπολογισμού των εισφορών και των συντάξεων.
Υπήρχαν σε κάποιες εξαιρετικά μεμονωμένες περιπτώσεις ακραία επίπεδα εισφορών, τα οποία δεν είχαν ταυτόχρονα και προβλέψεις για ανώτατο όριο συντάξεων.
Όταν έφτασε αυτό το ζήτημα και ελέγχθηκε από τη δική μας πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Εργασίας δώσαμε εντολή καμία από αυτές τις συντάξεις, τις εξαιρετικά μεμονωμένες, να μην πληρωθεί.
Υπήρξε πολιτική εντολή να μην πληρωθεί καμία τέτοια σύνταξη και καμίαδεν έχει πληρωθεί ακριβώς επειδή υπήρξε πολιτικός έλεγχος.
Και εν συνεχεία, από τη δική μας πλευρά επεξεργαστήκαμε νομοθετική ρύθμιση, που να μπορεί να καλύψει και αυτές τις περιπτώσεις, την οποία δεν προλάβαμε να καταθέσουμε στη Βουλή λόγω των εκλογών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης