Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά άνω των 6 ετών παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούλιο 2019 - Στις 48 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Σε χαμηλά άνω των 6 ετών παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούλιο 2019 - Στις 48 μονάδες ο PMI
Η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Βρετανία παρέμεινε για τρίτο συνεχόμενο μήνα κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2013 παρέμεινε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Βρετανία τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/8) στοιχεία της Markit, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI παρέμεινε αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στις 48 μονάδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Ωστόσο, ο δείκτης δραστηριότητας του μεταποιητικού κλάδου διαμορφώθηκε υψηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν περαιτέρω συρρίκνωση του δείκτη στις 47,7 μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, ο υποδείκτη που αφορά την παραγωγή του κλάδου υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2012, στις 47 μονάδες, με τις προοπτικές των επιχειρήσεων για τους επόμενους μήνες ωστόσο να παραμένουν θετικές.
«Ο μεταποιητικός κλάδος στη Βρετανία υπέφερε τον Ιούλιο, εξαιτίας της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας, της πολιτικής αβεβαιότητας και της πρόωρης δραστηριότητας αποθεματοποίησης ενόψει Brexit», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Rob Dobson, προσθέτοντας ότι «το αδύναμο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον καθιστά το ενδεχόμενο ανάτασης εξαιρετικά απίθανο κατά τους επόμενους μήνες».
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι «δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο βραχύβιας ανάκαμψης μέχρι τον Οκτώβριο, καθώς ορισμένες επιχειρήσεις ήδη ξαναρχίζουν τις προετοιμασίες του Brexit».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης