Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mobius: Χάος στις αμερικανικές αγορές εάν ο Trump χάσει στις προεδρικές εκλογές του 2020

tags :
Mobius: Χάος στις αμερικανικές αγορές εάν ο Trump χάσει στις προεδρικές εκλογές του 2020
O επιφανής επενδυτής Mark Mobius εκτιμά ότι οι αμερικανικές αγορές θα δεχθούν μεγάλο πλήγμα εάν ο Donald Trump χάσει στις προεδρικές εκλογές του 2020
Την εκτίμηση ότι οι αμερικανικές αγορές θα γίνουν χαοτικές εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δεν καταφέρει να ανανεώσει τη θητεία του στις εκλογές του 2020 εξέφρασε ο επιφανής επενδυτές Mark Mobius.
Όπως επισημαίνει, οι αμερικανικές αγορές κινούνται ανοδικά εν μέρει λόγω των πολιτικών του Trump.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει κάνει πολλές κινήσεις που θεωρούνται φιλο-επιχειρηματικές από τότε που «μετακόμισε» στον Λευκό Οίκο το 2017.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο S&P και ο Dow Jones έχει ενισχυθεί κατά περισσότερο από 30% μετά τις αρχές του 2017, ενώ ο Nasdaq έχει ενισχυθεί κατά περίπου 45%.
Σύμφωνα με τον Mobius, αυτή η αισιοδοξία στα χρηματιστήρια θα μπορούσε να διαταραχθεί εάν ο Trump χάσει τις προεδρικές εκλογές του 2020.
«Πιστεύω ότι οι αγορές θα γίνουν χαοτικές.
Κι αυτό γιατί οι πολιτικές του Trump δίνουν ώθηση στις αγορές και ενισχύουν τον ρυθμό ανάπτυξης των ΗΠΑ» δήλωσε ο Mobius στο CNBC.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι, επί του παρόντος, δεν φαίνεται ότι ο Trump θα χάσει στις εκλογές.
Ωστόσο, το κλίμα στα μέσα ενημέρωσης είναι αρνητικό ως προς τον Αμερικανό πρόεδρο, μια κατάσταση που θα μπορούσε να επιδεινωθεί περαιτέρω μέχρι τις εκλογές.
«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ανησυχώ λίγο γι' αυτό» δήλωσε ο Mobius.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης