Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Περαιτέρω πτώση σημείωσε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούλιο 2019 - Στις 43,2 μονάδες ο δείκτης PMI

Γερμανία: Περαιτέρω πτώση σημείωσε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούλιο 2019 - Στις 43,2 μονάδες ο δείκτης PMI
Τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου αποδέιχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Γερμανία για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/8) στοιχεία της Markit, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 43,2 μονάδες, έναντι 45 μονάδων τον Ιούνιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις ανέφεραν περαιτέρω πτώση στις 43,1 μονάδες.
Ωστόσο, η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων ετών, ενώ εξίσου σημαντική ήταν και η πτώση που δημειώθηκε στους όγκους παραγωγής.
Ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2019, δεχόμενος πιέσεις κυρίως από εξωτερικούς παράγοντες, καθώς η εγχώρια δραστηριότητα παραμένει ανθεκτική.
«Κατά το τελευταίο ενάμησι έτος, ο συνδυασμός των εμπορικών εντάσεων, της ιστορίας του Brexit, των αναταραχών στην αυτοκινητοβιομηχανία και της επιβράδυνσης στην οικονομία της Κίνας έχει αποτελέσει ένα τοξικό μίγμα για τον κατασκευαστικό κλάδο παγκοσμίως, και ειδικά για τη Γερμανία», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι παραγγελίες από το εξωτερικό υποχώρησαν τον Ιούλιο με ρυθμούς που δεν έχουν παρατηρηθεί στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης εδώ και μία δεκατία, γεγονός που υπογραμμίζει τον βαθμό στον οποίο οι πρόσφατες δυσκολίες παγκοσμίως έχουν επηρεάσει τη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης