Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούλιο 2019 - Στις 49,9 μονάδες ο δείκτης PMI

Κίνα: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούλιο 2019 - Στις 49,9 μονάδες ο δείκτης PMI
Τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Ανάκαμψη κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/8) στοιχεία των Caixin και Markit, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,9 μονάδες, έναντι 49,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος του δείκτη θα περιοριστεί στις 49,6 μονάδες.
Οι υποδείκτες της παραγωγής και των νεών παραγγελιών ξεπέρασαν τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει τη συρρίκνωη από την επέκταση, ενώ άνοδο σημείωσε και ο υποδείκτης που αφορά τις νέες εξαγωγές, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τις 50 μονάδες.
Αντίθετα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με την απασχόληση κατέγραψε περαιτέρω πτώση σε σχέση με τον Ιούνιο, υποδεικνύοντας ότι η αγορά εργασίας στον μεταποιητικό κλάδο της Κίνας δεν έχει σημειώσει ακόμα ανάκαμψη.
«Η μεταποιητική οικονομία της Κίνας εφμάνισε σημάδια ανάκαμψης τον Ιούλιο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οικονομολόγος του CEBM Group, Zhengsheng Zhong, προσθέτοντας ότι «η επιχειρηματική εμπιστοσύνη σημείωσε ανάκαμψη, αντικατοπτρίζοντας την ισχυρή ανθεκτικότητα στην οικονομία».
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία των Caixin και Markit επιβεβαίωσαν σε μεγάλο βαθμό τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας, σύμφωνα με τα οποία ο δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 49,7 μονάδες, έναντι 49,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης