Πολιτική

Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο Μητσοτάκης – Συνάντηση με Καραμανλή, Κεφαλογιάννη

Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο Μητσοτάκης – Συνάντηση με Καραμανλή, Κεφαλογιάννη
Στις 09:00 η επίσκεψη του πρωθυπουργού
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα επισκεφθεί σήμερα Πέμπτη 1 Αυγούστου ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επισκέψεων του στα υπουργεία προκειμένου να οργανώσει και να συντονίσει τα βήματα του κυβερνητικού έργου.
Η επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη είναι προγραμματισμένη για τις 09:00 το πρωί.
Ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό, Κώστα Αχ. Καραμανλή, και τον υφυπουργό, Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ.Μητσοτάκης θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό και ένταση το έργο της, ότι δεν χαλαρώνει στιγμή και ότι οργανώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα επόμενα βήματα της.
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού γίνεται μόλις μια ημέρα μετά την δήλωση του υπουργού Υποδομών, Κ. Καραμανλή για όσους δεν πληρώνουν το εισιτήριο τους στις αστικές συγκοινωνίες (είπε ότι οι τζαμπατζήδες πρέπει να νιώθουν αποβράσματα της κοινωνίας), η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ανάγκασε τον κ.Καραμανλή να τη «μαζέψει».
«Χτες, μιλώντας για όσους, χωρίς να δικαιούνται δωρεάν μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιλέγουν να μην πληρώνουν εισιτήριο, είπα ότι πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος.
Προφανώς το ότι πρέπει να νιώθουν «αποβράσματα» είναι μια λανθασμένη και άστοχη έκφραση, που ειπώθηκε στη ρύμη του λόγου.
Για να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι όποιος δεν πληρώνει εισιτήριο είναι «απόβρασμα», ούτε ότι πρέπει να νιώθει έτσι.
Πιστεύω όμως ότι το να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι στο χέρι της κοινωνίας μας.
Το να μπορείς να πληρώσεις το εισιτήριο αλλά να μπαίνεις τζάμπα, είναι μια συμπεριφορά που βλάπτει την κοινωνία μας και τελικά κι εσένα τον ίδιον.
Αυτό πιστεύω κι αυτό θέλω να βοηθήσουμε να καταλάβουν όλοι οι συμπολίτες μας.
Αν το πετύχουμε, θα είναι πολύ σημαντικότερο από οποιαδήποτε κατασταλτική πολιτική» ανέφερε στην αναδίπλωση του ο κ.Καραμανλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης