Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Ακονίζουν μαχαίρια» κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση για τις συγκρούσεις του φθινοπώρου

«Ακονίζουν μαχαίρια» κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση για τις συγκρούσεις του φθινοπώρου
Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πρόβα «έξαλλης» αντιπολίτευσης κι έδωσε το πρώτο δείγμα γραφής για την τακτική που θα ακολουθήσει
Το ήπιο κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο πολιτικό σκηνικό δεν προοιωνίζεται ότι θα είναι μόνιμο καθώς ήδη μοιάζει, κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση να προετοιμάζονται για τη φθινοπωρινή σύγκρουση στη Βουλή.
Και το τελευταίο εικοσιτετράωρο, αυτό φάνηκε από δύο κινήσεις που έγιναν.  
Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πρόβα «έξαλλης» αντιπολίτευσης κι έδωσε το πρώτο δείγμα γραφής για την τακτική που θα ακολουθήσει μετά την ολιγοήμερη διακοπή εργασιών της Βουλής οπότε και αναμένεται να ενταθεί το νομοθετικό έργο.
Έτσι, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, κατά την συζήτηση για την άρση ασυλίας ή όχι του Παύλου Πολάκη μετά την ομιλία του πρώην υπουργού, αποχώρησε από την αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής.
Μάλιστα, την ομιλία του κ. Πολάκη παρακολούθησε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χωρίς ωστόσο να λάβει το λόγο.
Και μπορεί η αποχώρηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και των βουλευτών του πρακτικά να μην άλλαξε τα πράγματα και ουσιαστικά να διευκόλυνε και το αποτέλεσμα, ωστόσο σε συμβολικό επίπεδο είναι πράξη κορυφαίας αντίδρασης.
Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε τα «δόντια» του, επιχειρώντας να στείλει το μήνυμα ότι δεν θα αφήσει τα στελέχη του ανυπεράσπιστα ενώ παράλληλα κατέδειξε με σαφήνεια τον δρόμο που θα ακολουθήσει ως Αξιωματική Αντιπολίτευση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές οπότε και θα ξεκινήσουν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες της Βουλής.  
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματός του, επισημαίνοντας πως παρότι οι αντίπαλοι της πολιτικής προσπάθειας της ΝΔ ηττήθηκαν, συνεχίζουν σαν να μην μεσολάβησαν εκλογές και επιμένουν να περιγράφουν μία εικονική πραγματικότητα για το παρελθόν και να διαστρέφουν την αλήθεια του σήμερα.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε τους βουλευτές της ΝΔ ότι «μετά την αρχική του αμηχανία, σύντομα ο λαϊκισμός θα αντεπιτεθεί, αξιοποιώντας τα προγεφυρώματα που διατήρησε στην κοινωνία.
Γι΄αυτό και οι ιδεολογικές μας θέσεις πρέπει να αποκτήσουν νέα δυναμική».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε την ανάγκη  «η πολιτική δράση μας να απλωθεί.
Και δύναμή μας να παραμείνει η ενότητά μας», ενώ πρόσθεσε πως όπλα της κυβέρνησης της ΝΔ, παραμένουν η αλήθεια, η δουλειά και οι χειροπιαστές λύσεις στα προβλήματα ενώ σύμμαχος είναι η πολιτισμένη πολιτική συμπεριφορά.
Στο νέο πολιτικό σκηνικό που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται καταγράφονται τα πρώτα δείγματα γραφής τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την Αξιωματική Αντιπολίτευση με αμφότερους να έχουν το «βλέμμα» στραμμένο στο φθινόπωρο, όταν θα έρθει ο προϋπολογισμός του 2020 και η ώρα της σύγκρουσης.
Εκεί, άλλωστε αναμένεται να ξεκινήσει και η ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης