Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell: Σε τόνωση του πληθωρισμού αποσκοπεί η μείωση των επιτοκίων – Αδύναμη η παγκόσμια ανάπτυξη

Powell: Σε τόνωση του πληθωρισμού αποσκοπεί η μείωση των επιτοκίων – Αδύναμη η παγκόσμια ανάπτυξη
Δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell
Την ανάγκη σταθεροποίησης του πληθωρισμού της αμερικανικής οικονομίας γύρω από τον στόχο του 2% μέσω της μείωσης των επιτοκίων υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, στον απόηχο της απόφασης για μείωση του εύρους επιτοκίων στο 2%-2,25%.
Ο κορυφαίος τραπεζίτης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την αδύναμη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, τις συνέπειες των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και εταίρων, αλλά και τον επίμονο υποτονικό πληθωρισμό, τόσο εγχώρια όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σε ό,τι αφορά την οικονομία των ΗΠΑ γενικότερα, χαρακτήρισε «θετικές» τις προοπτικές, ενώ απέδωσε τις ικανοποιητικές επιδόσεις και τη νομισματική πολιτική που ακολουθεί η Fed.
«Υπήρξαν αρνητικά και θετικά γεγονότα από τον Ιούνιο (σσ: όταν πραγματοποιήθηκε η προηγούμενη συνεδρίαση της FOMC).
Η ανάπτυξη των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο ήταν κοντά στις προβλέψεις, όταν στην Ευρώπη και την Κίνα απογοήτευσε. (…)
Θα παρακολουθούμε στενά την αδύναμη παγκόσμια ανάπτυξη», είπε μεταξύ άλλων.
Επίσης, ακόμη σημαντικότερο, ξεκαθάρισε ότι η σημερινή μείωση επιτοκίων αποτελεί μία «προσαρμογή στο μέσο του οικονομικού κύκλου» και όχι αρχή για έναν κύκλο νομισματικής χαλάρωσης.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα συνεχισθεί προσεχώς, ενώ, χωρίς να κατονομάσει τον πρόεδρο Donald Trump, ξεκαθάρισε ότι οι πολιτικές παρεμβάσεις «δεν λαμβάνονται ποτέ υπόψη» από τη Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης