Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Πρωταρχικός στόχος η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης - Όχι λόγια αλλά έργα - Συνεχίζουμε τη μάχη κατά του λαϊκισμού

Μητσοτάκης: Πρωταρχικός στόχος η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης - Όχι λόγια αλλά έργα - Συνεχίζουμε τη μάχη κατά του λαϊκισμού
Ομιλία του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας
Την ικανοποίησή του για τη μέχρι στιγμής εικόνα της κυβέρνησης, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως υπογράμμισε τα στελέχη της κυβέρνησης δεν θα μιλούν πολύ αλλά θα παράγουν έργο, ενώ τόνισε ότι οι δημόσιες παρεμβάσεις όλων των βουλευτών της ΝΔ θα πρέπει να εκπέμπουν ήθος, προκειμένου να πεισθούν και οι πολίτες να συμμετέχουν στα κοινά.
«Πρέπει να υπηρετήσουμε τη δημοκρατία με μία νέα ποιότητα.
Μία ποιότητα που θα την καθιστά καλύτερη και ελκυστικότερη στη λαϊκή συνείδση», τόνισε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε ότι η ευρεία νίκη της ΝΔ είναι μία νίκη κατά του λαϊκισμού, αλλά η μάχη εναντίον του θα πρέπει να συνεχιστεί και μέσω του έργου της κυβέρνησης αλλά και μέσω του τρόπου συμπεριφοράς όλων των βουλευτών του κόμματος.
«Μετά την αρχική του αμηχανία, σύντομα ο λαϊκισμός θα αντεπιτεθεί, αξιοποιώντας τα προγεφυρώματα που διατήρησε στην κοινωνία.
Γι΄αυτό και οι ιδεολογικές μας θέσεις πρέπει να αποκτήσουν νέα δυναμική.
Η πολιτική δράση μας να απλωθεί. Και δύναμή μας να παραμείνει η ενότητά μας», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «όπλα της κυβέρνησης της ΝΔ, παραμένουν η αλήθεια, η δουλειά και οι χειροπιαστές λύσεις στα προβλήματα, και σύμμαχος η πολιτισμένη πολιτική συμπεριφορά».
Επεσήμανε ακόμη ότι ΝΔ κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να ανοίξει τις πόρτες της σε πολίτες που δεν ήταν κοντά της, αλλά παράλληλα και τη σκέψη των στελεχών της σε νέες ιδέες.
«Ως κυβέρνηση διεκδικούμε να είμαστε η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ως παράταξη πρέπει να γίνουμε το προοδευτικό ρεύμα όσο το δυνατόν περισσότερων Ελλήνων.
Αποτελούμε σήμερα το μεγαλύτερο οργανωτικά κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για οικονομία και κοινωνία

Όπως ήταν φυσικό ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο μέχρι τώρα έργο της κυβέρνησης, μιλώντας για το μίνι-φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο πέρασε με ευρεία πλειοψηφία από το Κοινοβούλιο και στη θετική επίδραση που θα έχει στις ζωές των πολιτών η ρύθμιση των 120 δόσεων αλλά και η μείωση του ΕΝΦΙΑ.
Τόνισε ότι θα υπάρξει αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να ψηφίσουν οι ομογενείς, καθώς η κυβέρνηση θα φέρει νέο νομοσχέδιο για το εν λόγω ζήτημα, το οποίο, όμως, θα πρέπει να λάβει 200 ψήφους για να ισχύσει.
«Εάν υπάρχει ένα νομοσχέδιο το οποίο θα πρέπει να πάρει όχι 200 αλλά 300 ψήφους, είναι αυτό».
Προσέθεσε ακόμη ότι θα πρέπει να υπάρξει σκληρή δουλειά προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία.
Ζήτησε από τα μέλη της Επιτροπής να στηρίξουν το έργο της κυβέρνησης αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, διατηρώντας, όμως, το ήθος της παράταξης.
«Μπροστά μας ανοίγετε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίοδος γεμάτη προκλήσεις.
Σε αυτή θα ενωθεί η δράση με το προσωπικό παράδειγμα του κάθε στελέχους.
Εκεί θα κριθεί και το αληθινό, πολιτικό, ηθικό πλεονέκτημα, ένα ηθικό πλεονέκτημα που κακοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο ίδιος προτείνει για γενικό διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Γιάννη Μπρατάκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης