Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θέματα περιβάλλοντος και προσέλκυσης επενδύσεων συζήτησαν οι Κ. Χατζηδάκης - J. Sachs (καθηγητής Columbia)

Θέματα περιβάλλοντος και προσέλκυσης επενδύσεων συζήτησαν οι Κ. Χατζηδάκης - J. Sachs (καθηγητής Columbia)
Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η στροφή της Ελλάδας σε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, και για αυτό τον σκοπό δίνεται έμφαση στην υιοθέτηση διεθνών καλών πρακτικών
Συνάντηση με τον διεθνούς φήμης οικονομολόγο Jeffrey Sachs, καθηγητή στο Columbia University και διευθυντή του United Nations Sustainable Development Solutions Network είχε σήμερα Τετάρτη 31/7/2019, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους η Ελλάδα μπορεί να συνδυάσει την προστασία του περιβάλλοντος με την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε μεγάλη κλίμακα.
Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η στροφή της Ελλάδας σε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, και για αυτό τον σκοπό δίνεται έμφαση στην υιοθέτηση διεθνών καλών πρακτικών με στόχο να μπορέσει η χώρα μας να γυρίσει σελίδα και να κάνει την υπέρβαση.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Φοίβη Κουντουρή (καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Ανδρέας Παπανδρέου (καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Γιάννης Ιωαννίδης, (καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Sonia Ehrlich Sachs (διευθύντρια τομέα υγείας στο Centre for Sustainable Development, Columbia University), καθώς και ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης.

www.baqnkingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης