Τελευταία Νέα
Διεθνή

Varadkar: Η Ιρλανδία δεν πρόκειται να δεχθεί εκφοβισμό για το Brexit

Varadkar: Η Ιρλανδία δεν πρόκειται να δεχθεί εκφοβισμό για το Brexit
Η Ιρλανδία δεν πρόκειται να δεχθεί εκφοβισμό στις συνομιλίες σχετικά με το Brexit, δήλωσε ο ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Leo Varadkar
Η Ιρλανδία δεν πρόκειται να δεχθεί εκφοβισμό στις συνομιλίες σχετικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Leo Varadkar, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Irish Daily Mirror», που δημοσιεύθηκε σήμερα (31/7/2019).
Η διαφωνία μεταξύ του Λονδίνου και του Δουβλίνου για τα σχέδια αναφορικά με τα ιρλανδικά σύνορα έχει γίνει το πλέον επίμαχο ζήτημα στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για τη συμφωνία «διαζυγίου».
Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, κάλεσε την Ιρλανδία να καταργήσει το λεγόμενο «backstop», που προέβλεπε η συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει η προκάτοχός του, Theresa May, και η ΕΕ.
«Η Ιρλανδία δεν πρόκειται να δεχθεί εκφοβισμό για αυτό το θέμα και, ως κυβέρνηση και ως χώρα, πιστεύω ότι θα εμμείνουμε στη θέση μας», δήλωσε ο Varadkar.
Ο Varadkar πρόσθεσε ότι η Ιρλανδία έχει την «απόλυτη στήριξη» από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες για το θέμα του backstop, που σχεδιάστηκε ως δικλείδα ασφαλείας για να αποφευχθούν οι συνοριακοί έλεγχοι μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.
Ο Varadkar δήλωσε ότι η χθεσινή του, πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Johnson «πήγε σχετικά καλά» και ότι δεν θεωρεί περιφρόνηση το γεγονός ότι το τηλεφώνημα έγινε έξι ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Βρετανού πρωθυπουργού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης