Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μηταράκης: Συντάξεις έως 24.000 ευρώ βρίσκονταν στο τελικό στάδιο υπογραφής

Μηταράκης: Συντάξεις έως 24.000 ευρώ βρίσκονταν στο τελικό στάδιο υπογραφής
Ο υφυπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι 226 συντάξεις υπερβαίνουν τις 3.000 ευρώ
Στο θέμα των συντάξεων που έφταναν τις 24.000 ευρώ αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης.
Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, φάκελοι με συντάξεις που έφταναν αυτό το ύψος, είχαν περάσει από επεξεργασία της διοίκησης και βρίσκονταν στο στάδιο της τελικής υπογραφής.
«Από τη στιγμή που ο κ. Βρούτσης ενημερώθηκε πως υπάρχουν τέτοιες συντάξεις οι οποίες αφορούν τόσο υψηλά χρηματικά ποσά, ζήτησε να παγώσουν οι διαδικασίες μέχρι να δούμε τι συμβαίνει…αυτό που συμβαίνει τελικά και είναι λάθος, είναι πως βάσει του νόμου Κατρούγκαλου, προσμετρώνται γενικοί κοινωνικοί πόροι που συλλέχθηκαν για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, σε ατομικές ασφαλιστικές μερίδες» επεσήμανε κια συμπλήρωσε ότι τους τελευταίους μήνες οι συντάξεις που έχουν εκδοθεί και πληρωθεί άνω των 3.000 ευρώ (το οποίο είναι το όριο που έχει αναφέρει ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος ότι ορίζει ο νόμος του), φτάνουν τις 226.
Τέλος αναφερόμενος στις συντάξεις χηρείας, δήλωσε πως «ενώ γνωρίζαμε πως είχε ψηφισθεί από το Μάιο στη Βουλή η επαναφορά των συντάξεων χηρείας στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από το νόμο Κατρούγκαλου, μετά από τη γενική κατακραυγή την οποία δέχτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο δεν είχε προβεί στην έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, που θα έδινε εντολή στον ΕΦΚΑ και στη μηχανοργάνωση, να ετοιμάσουν το απαραίτητο λογισμικό, προκειμένου να γίνουν οι αναπροσαρμογές.
Εμείς υπογράψαμε αυτή την εγκύκλιο, η οποία έχει σταλεί ήδη στον ΕΦΚΑ και πλέον υπολογίζουμε πως εντός του Σεπτεμβρίου θα κατατεθούν τα αναδρομικά και από εκεί και πέρα οι νέες υψηλότερες συντάξεις χηρείας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης