Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχύθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούλιο 2019 - Στις -11 μονάδες ο δείκτης GfK

Βρετανία: Ενισχύθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούλιο 2019 - Στις -11 μονάδες ο δείκτης GfK
Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Βρετανία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Άνοδο κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Μεγάλη Βρετανία για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (31/7) στοιχεία του Ινστιτούτου GfK, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις -11 μονάδες, έναντι -13 μονάδων τον Ιούνιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά την προσωπική οικονομική κατάσταση των καταναλωτών αυξήθηκε κατά 2 μονάδες, στις +1 μονάδες συνολικά, παραμένοντας στο ίδιο επίπεδο σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018.
Όσον αφορά τον δείκτη που σχετίζεται με γενική οικονομική κατάσταση σημειώθηκε άνοδος κατά μία μονάδα, στις -32 μονάδες συνολικά, ενώ ο δείκτη που αφορά την πρόθεση των καταναλωτών να προχωρήσουν σε σημαντικές αγορές ενισχύθηκε κατά 6 μονάδες, στις +4 μονάδες συνολικά.
«Οι καταναλωτές είναι ελαφρώς πιο αισιόδοξοι αυτό τον μήνα, με βελτιώσεις στα επίπεδα εμπιστοσύνης στους περισσότερους δείκτες», σχολίασε ο διευθυντής στρατηγικής πελατών του GfK, Joe Staton, διευρκινίζοντας ότι «αν και είανι πολύ νωρίς να κρίνουμε το αντίκτυπο μίας αναπήδησης μετά τον Boris Johnson, μπορούμε να αναφέρουμε μία ώθηση στη στάση απέναντι στην προσωπική μας οικονομική κατάσταση ενόψει των χαμηλών επιτοκίων, του καθημερινού πληθωρισμού, της έντονης αγοράς εργασίας και της αύξησης των πραγματικών μισθών».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αυτό αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη ανθεκτικότητα στις καταναλωτικές δαπάνες, μία βασική κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης και τα σταθερά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις», καθώς και ότι «οι καταναλωτές έχουν επηρεαστεί λιγότερο από την αβεβαιότητα του Brexti σε σχέση με τις επιχειρήσεις».
Ωστόσο, ο διευθυντής στρατηγικής πελατών του GfK υογράμμισε ότι «οι επόμενοι μήνες μέχρι την ημερομηνία αποχώρησης στις 31 Οκτωβρίου θα δοκιμάσουν την ισχύ αυτής της εμπιστοσύνης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης