Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπανάτσιου: Κερδισμένοι από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ αυτοί που έχουν μεγάλες περιουσίες

Παπανάτσιου: Κερδισμένοι από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ αυτοί που έχουν μεγάλες περιουσίες
Δεν θεωρούμε ότι είναι δίκαιο να έχει την ίδια έκπτωση αυτός που έχει περιουσία 80.000 ευρώ με αυτόν που έχει 1 εκατομμύριο είπε η κα.Παπανάτσιου
Την θέση ότι κερδισμένοι από τη ρύθμιση σχετικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι αυτοί που έχουν μεγάλες περιουσίες διατύπωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου αναφερόμενη στο πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο που υπερψήφισε η Βουλή.
«Ήταν ένα νομοσχέδιο που έφερε πολύ μικρές αλλαγές στις δικές μας ρυθμίσεις.
Αυτές οι αλλαγές δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν δείξανε και το πολιτικό πρόσωπο της καινούριας κυβέρνησης.
Η μεροληψία υπέρ των λίγων, υπέρ του πλούτου είναι δεδομένη [...] και η αντίθεσή μας είναι ότι δεν θεωρούμε ότι μεσαία περιουσία είναι μια περιουσία του ενός εκατομμυρίου.
Υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος, αλλά θα μπορούσε να δοθεί σε δικαιότερη βάση σε εκείνους που το έχουν περισσότερη ανάγκη» ανέφερε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm η κα.Παπανάτσιου.
«Πραγματικά κερδισμένοι από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι αυτή τη στιγμή αυτοί που έχουν μεγάλες περιουσίες.
Ζητήσαμε να είναι χωριστές διατάξεις για περιουσία μέχρι 500.000 ευρώ, που θεωρούμε ότι είναι μια καλή μεσαία περιουσία και από εκεί και πέρα θεωρούμε ότι είναι μεγάλη και πολύ μεγάλη [...]
Ογδόντα χιλιάδες ευρώ περιουσία να έχει την ίδια έκπτωση με περιουσία ενός εκατομμυρίου, δεν θεωρούμε ότι ήταν δίκαιη η κατανομή του ποσού που έγινε, παρόλα αυτά επειδή δεν θέλαμε να στερήσουμε και αυτή την κατανομή από αυτούς τους πολίτες το ψηφίσαμε στη Βουλή» είπε η κα.Παπανάτσιου.
«Φυσικά και δεν αύξησε τον ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παραλάβαμε βεβαιωμένο ΕΝΦΙΑ 3,7 δισ. το 2014 και το 2018 ο ΕΝΦΙΑ που βεβαιώθηκε ήταν 3,2 δισ. ευρώ, αυτά είναι στοιχεία της ΑΑΔΕ αναρτημένα» τόνισε η κα.Παπανάτσιου, η οποία αναφέρθηκε και στο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την τροπολογία για το Ελληνικό.
«Την καταψηφίσαμε γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό [...] ότι αλλάζει ο νόμος του 2012 και θεωρούμε πως δεν ήταν προς επιτάχυνση της επένδυσης, αλλά προς διευκόλυνση του επενδυτή.
Επίσης, οι ΚΥΑ, από ό,τι ειπώθηκε, προχωράνε σύμφωνα με τον νόμο 4062 και υπάρχει και το σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης, το οποίο θα ήθελα να θυμίσω ότι έχει εγκριθεί με προεδρικό διάταγμα και από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Με τη συγκεκριμένη τροπολογία δινόταν η αρχιτεκτονική λύση [...] ενώ θα μπορούσε να προταθεί λύση σύμφωνα με τον νόμο, προβλεπόντουσαν όλα αυτά στον διαγωνισμό και δεν μπορούν να αλλάξουν.
Πιστεύουμε ότι κακώς γίνονται οι αλλαγές και πιθανώς να έχουμε πρόβλημα και με άλλους διαγωνιζόμενους. Σίγουρα, όμως, δεν είναι προς όφελος της επιτάχυνσης της επένδυσης, αλλά στην κατεύθυνση διευκόλυνσης του επενδυτή» υποστήριξε η κα.Παπανάτσιου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης