Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η Πειραιώς μπορεί να έχει βιώσιμη κερδοφορία το 2019 και το 2020 - Πιθανή η αναβάθμιση

tags :
Moody's: Η Πειραιώς μπορεί να έχει βιώσιμη κερδοφορία το 2019 και το 2020 - Πιθανή η αναβάθμιση
Η Moody's, διατηρεί την αξιολόγηση "Caa2" για την Πειραιώς με θετικές προοπτικές
Ιδιαίτερα θετικές διαγράφονται οι προοπτικές της τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody's, ο οποίος δεν αποκλείει πιθανή αναβάθμιση το επόμενο διάστημα.
Στην τελευταία ανάλυσή της υπό τον τίτλο "Piraeus Bank S.A.: Update to credit analysis" (Πειραιώς: Αναθεώρηση στην ανάλυση πιστωτικών μεγεθών), που σας παρουσιάζει το bankingnews.gr, η Moody's, διατηρεί την αξιολόγηση "Caa2" για την Πειραιώς με θετικές προοπτικές, επισημαίνοντας ότι υπάρχει βελτίωση στα μεγέθη της.
Όπως εκτιμά ο οίκος, η τράπεζα μπορεί να επιτύχει την επιστροφή σε βιώσιμη κερδοφορία, καθώς το μακροοικονομικό περιβάλλον βελτιώνεται, όπως και η ποιότητα ενεργητικού, στηρίζοντας την κερδοφορία και την χρηματοδότηση.
Αυτό το μείγμα μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την αξιολόγησή της στο επόμενο διάστημα.
Όπως διαπιστώνει ο οίκος, ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις βελτιώθηκε στο 88% τον Μάρτιο του 2019 από 105% το Δεκέμβριο του 2017, ενώ ο pro forma δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 διαμορφώθηκε στο 13,7% τον Μάρτιο του 2019, αν και ενσωματώνει ένα υψηλό επίπεδο αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων (DTC).
Στους παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υποβάθμιση της τράπεζας είναι η μη επίτευξη σημαντικής μείωσης των NPEs to 2019-2020, πιθανή πολιτική αναταραχή και μια υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης