Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P Global Market Intelligence: Οι «κρυμμένες» εταιρείες με υψηλά χρέη σηματοδοτούν προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία

tags :
S&P Global Market Intelligence: Οι «κρυμμένες» εταιρείες με υψηλά χρέη σηματοδοτούν προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία
Η S&P Global Market Intelligence εκτιμά ότι οι εταιρείες με χρέη που δεν αξιολογούνται από τους οίκους αξιολόγησης παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο για default
Τη στιγμή που οι επενδυτές αναζητούν στοιχεία για την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας, η S&P Global Market Intelligence επισημαίνει ότι ένα «κρυμμένο» τμήμα εταιρειών με χρέη εμφανίζει πρόωρα σημάδια προβλημάτων.
Πρόκειται για μικρές εταιρείες που δεν αξιολογούνται από την S&P Global Ratings.
Όπως σχολιάζει το CNBC που παρουσιάζει τη σχετική έρευνα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι δανειολήπτες επιλέγουν να μην αξιολογούνται, μεταξύ των οποίων η εξοικονόμηση κόστους, η σπάνια έκδοση ομολόγου και η εξοικείωση των επενδυτών με το brand.
Γνωστές εταιρείες που στο παρελθόν αποφάσισαν να μην αξιολογούνται μεταξύ των οποίων, η Prada και η Adidas.
Σε γενικές γραμμές, όμως, σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, πολλές εταιρείες χωρίς αξιολόγηση από την S&P είναι μικρές εταιρείες που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι τα πρώτα θύματα σε περίπτωση οικονομικής ύφεσης.
Σύμφωνα με τη Michelle Cheong από την S&P Global Market Intelligence, πρόκειται για εταιρείες που είναι πολύ καλά «κρυμμένες» και δεν είναι στο ραντάρ του οίκου αξιολόγησης. Κι αυτό γιατί εταιρείες που δάνεια που δεν αξιολογούνται είναι πολύ μικρότερες σε μέγεθος συνολικά: τα συνολικά assets τους ήταν σταθερά μικρότερα από το 10% των αντίστοιχων εταιρειών που αξιολογήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια.
«Οι εταιρείες που δεν αξιολογούνται είναι σαν το καναρίνι στο ορυχείο.
Είναι εκείνα που συνήθως αρχίζουν να χρεοκοπούν -πριν εμφανιστούν τα προβλήματα στις εταιρείες που αξιολογούνται- διότι είναι ο πιο αδύναμος κρίκος» επισημαίνει η Cheong.
Η ανάλυση της S&P Global Market Intelligence βρήκε ότι εταιρείες που δεν αξιολογούνται στην Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και ο τεχνολογικός τομέας στην Ασία και τον Ειρηνικό παρουσιάζουν τον υψηλότερο κίνδυνο και χρεοκοπία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης