Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Huawei: Το λειτουργικό Hongmeng αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας - Δεν μπλοφάραμε

tags :
Huawei: Το λειτουργικό Hongmeng αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας - Δεν μπλοφάραμε
Η Huawei είπε ότι επικεντρώθηκε στη βελτίωση του τομέα των smartphones που αρχικά επλήγη σημαντικά από τις αμερικανικές ενέργειες. Παρ' όλα αυτά, η ζήτηση στην Κίνα αντιστάθμισε τις απώλειες.
Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Huawei προειδοποίησε την Τρίτη ότι η μαύρη λίστα των εμπορικών συναλλαγών των Η.Π.Α. θα επηρεάσει τη βραχυπρόθεσμη αύξηση των εσόδων, παρόλο που τα έσοδα του εξαμήνου αυξήθηκαν κατά 23% χάρη στις αυξανόμενες πωλήσεις smartphone.
Στα πρώτα της αποτελέσματα από την εποχή που η Ουάσιγκτον έθεσε την Huawei σε μια μαύρη λίστα εταιρειών τις οποίες απαγορεύεται να προμηθεύουν οι αμερικανικές εταιρείες, η Huawei είπε ότι παρέμεινε επικεντρωμένη στη βελτίωση στον τομέα των smartphones o οποίος επιβαρύνθηκε σημαντικά εξαιτίας των αμερικανικών ενεργειών.
"Τα έσοδα αυξήθηκαν γρήγορα μέσα στον Μάιο (σ.σ. 2019)", δήλωσε ο πρόεδρος της Huawei, Liang Hua, σε ενημέρωση προς δημοσιογράφους για τα κέρδη.
"Δεδομένης της βάσης που βάλαμε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, συνεχίζουμε να βλέπουμε την ανάπτυξη ακόμα και μετά την προσθήκη στην λίστα της Αμερικής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε δυσκολίες μπροστά μας.
Το κάνουμε και μπορεί να επηρεάσει τον ρυθμό ανάπτυξης μας βραχυπρόθεσμα », είπε.
Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η κινεζική επιχείρηση αποτελεί κίνδυνο εθνικής ασφάλειας, καθώς ο εξοπλισμός της θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από το Πεκίνο για κατασκοπεία, κάτι που η Huawei έχει επανειλημμένα αρνηθεί.
Από τότε έχει δοθεί τρίμηνη αναστολή μέχρι τις 19 Αυγούστου, ενώ ο πρόεδρος Trump έδειξε ότι η Ουάσιγκτον θα χαλαρώσει τις κυρώσεις για την Huawei, χωρίς όμως να έχει υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Οι αναλυτές ανέφεραν ισχυρές εγχώριες πωλήσεις σε smartphones και νέες συμβάσεις μεταφορών 5G βοήθησαν να αντισταθμιστεί ο αντίκτυπος από την απαγόρευση εξαγωγής που απειλεί να μειώσει την πρόσβαση της Huawei σε προηγμένα κατασκευαστικά στοιχεία και λογισμικό των Η.Π.Α., όπως εφαρμογές της GoogleAndroid.
Η Huawei, μόλις άρχισε να αποκαλύπτει στοιχεία για τα τριμηνιαία αποτελέσματα του 2019, δήλωσε ότι τα έσοδα στο πρώτο εξάμηνο αυξήθηκαν στα 401,3 δισεκατομμύρια γιουάν (58,28 δισεκατομμύρια δολάρια), αυξημένα κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.
Οι πωλήσεις των smartphonesαυξήθηκαν κατά 24%, στις 118 εκατομμύρια μονάδες, καθώς η μεγάλη ζήτηση στην Κίνα αντισταθμίζει την πτώση των παγκόσμιων πωλήσεων.
Ο Liang ανέφερε ότι το ιδιόκτητο λειτουργικό σύστημα Hongmeng της εταιρείας ήταν ακόμα υπό ανάπτυξη για συνδεδεμένες συσκευές και ότι προτιμά να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android.
Η Huawei έδωσε ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με το Hongmeng, που αποτελεί το δικό της εφεδρικό σύστημα που βρίσκεται σε εξέλιξη σε περίπτωση που αποκοπεί από το λογισμικό που κατασκευάστηκε στις Η.Π.Α.
"Το Hongmeng αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας. Σίγουρα δεν μπλοφάραμε", δήλωσε ο Liang.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης