Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Το χάος που θα προκαλέσει ο Boris Johnson είναι δώρο στα hedge funds

Goldman Sachs: Το χάος που θα προκαλέσει ο Boris Johnson είναι δώρο στα hedge funds
Οι ανώτεροι αξιωματούχοι του βρετανικού υπουργιοκού συμβουλίου κάνουν λόγο για Brexit χωρίς συμφωνία.
Χάος θα προκαλέσει ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson λόγω του Brexit και η εξέλιξη αυτή αναμένεται να αποτελέσει δώρο στα HedgeFunds που σορτάρουν τις αγορές, όπως ανέφερε ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs Jim O' Neal.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν ότι το Brexit χωρίς συμφωνία θα συρρικνώσει τη βρετανική οικονομία τουλάχιστον κατά 2% για το 2020 προκαλώντας ύφεση.
Την ίδια στιγμή ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε Brexit στις 31/10/2019 με ή χωρίς συμφωνία., κάτι που θα αποτελούσε δώρο στα Hedge Funds και και στους traders νομισμάτων.
Ο πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης Cameron, Baron O'Neill, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι οικονομολόγοι και traders βλέπουν το Brexit χωρίς συμφωνία ως «ευκαιρία για κερδοσκοπία».
«Ο κόσμος των Hedge Funds εκφράζει ευγνωμοσύνη για τον Boris, δεδομένου ότι τους παρέχει την ευκαιρία να βγάλουν χρήματα» δήλωσε ο O' Neal.
Όλα αυτά ακούγονται σε μια φάση που η στερλίνα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα δυόμισι ετών, αφού οι αξιωματούχοι του υπουργικού συμβουλίου του της κυβέρνησης Johnson σηματοδότησαν ότι η Βρετανία οδεύει προς τον Οκτώβριο του 2019 χωρίς συμφωνία εξόδου.
Στο ίδιο μοτίβο και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης Johnson , Michael Gove, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο λειτουργεί "με την υπόθεση ότι κατευθύνεται προς το Brexit χωρίς διαπραγμάτευση", ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Dominic Raab ανέφερε ότι η ισορροπία έχει μετατοπιστεί προς αποχώρηση χωρίς συμφωνία.
Ο εκπρόσωπος του Johnson δήλωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν θα συναντηθεί καν με τους ηγέτες της ΕΕ για να συζητήσουν μια πιθανή συμφωνία, μέχρι να ξεπεράσουν τις κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσής τους.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πει μέχρι στιγμής ότι δεν είναι διατεθειμένη να επαναδιαπραγματευτεί αυτό, οπότε πρέπει να υποθέσουμε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία για Brexit τον Οκτώβριο του 2019» είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης