Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ο αναλυτής που είχε «δει» την άνοδο του προέδρου Zelensky, προβλέπει την πτώση του

Ουκρανία: Ο αναλυτής που είχε «δει» την άνοδο του προέδρου Zelensky, προβλέπει την πτώση του
Ο αναλυτής που είχε προβλέψει την άνοδο του Volodymyr Zelensky προβλέπει τώρα την πτώση του


Την πτώση του προέδρου Volodymyr Zelensky προβλέπει Ουκρανός περιφερειακός αναλυτής, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός όταν προέβλεψε την απίθανη άνοδό του.
Ο Volodymyr Zelensky, που υποδύθηκε έναν δάσκαλο ο οποίος γίνεται πρόεδρος σε μια κωμική σειρά για την τηλεόραση, εκλέχτηκε όντως πρόεδρος τον Απρίλιο.
Αυτό τον μήνα το κόμμα του κέρδισε επίσης τον έλεγχο του Κοινοβουλίου στις πρόωρες εκλογές.
Ο Viktor Bobirenko, ένας πρώην δημοτικός σύμβουλος που είναι επικεφαλής ενός think tank για την τοπική διακυβέρνηση στη βόρεια πόλη Σούμι, ήταν πιθανόν ο πρώτος που προέβλεψε την άνοδο του κ. Zelensky και δημοσίευσε την πρόβλεψή του αυτή στο κύριο άρθρο μιας εφημερίδας που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2015.
Σήμερα πιστεύει ότι ο Volodymyr Zelensky θα καταψηφιστεί από τους ψηφοφόρους σε πέντε χρόνια και η δημοτικότητά του θα αγγίξει μονοψήφιο αριθμό.
Αν προηγουμένως ο Volodymyr Zelensky, 41 ετών, «ήταν απλώς ένας καλλιτέχνης που υποδυόταν ένα ρόλο, τώρα μετατρέπεται... από ένα αγόρι σε κάποιον που συνειδητοποίησε το είδος της εξουσίας που έχει», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters.
«Και αυτή η εξουσία βρίσκεται στο ότι ο ουκρανικός λαός πιστεύει σε ένα θαύμα.
Δεν πηγαίνουμε στην εκκλησία∙ βλέπουμε τηλεόραση. Στην τηλεόραση είδαν ένα είδωλο στο οποίο τώρα προσεύχονται», είπε.
Ο Volodymyr Zelensky εξελέγη πρόεδρος με ποσοστό 73% και το κόμμα του κέρδισε το 43% των ψήφων την περασμένη εβδομάδα, όμως ο «σε δύο-τρία χρόνια θα έχει ένα ποσοστό 8-10%», προέβλεψε ο Viktor Bobirenko.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης