Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόθεση DePuy: Ποινές από 3ετή φυλάκιση έως 9 χρόνια κάθειρξη με αναστολή σε στελέχη της εταιρίας, γιατρούς και ενδιάμεσους

tags :
Υπόθεση DePuy: Ποινές από 3ετή φυλάκιση έως 9 χρόνια κάθειρξη με αναστολή σε στελέχη της εταιρίας, γιατρούς και ενδιάμεσους
Ποινές που ξεκινούν από τρία έτη φυλάκισης και φθάνουν έως και τα εννιά χρόνια κάθειρξης, στους 13 κατηγορούμενους για την υπόθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy
Με ποινές που ξεκινούν από τρία έτη φυλάκισης και φθάνουν έως και τα εννιά χρόνια κάθειρξης, στους 13 κατηγορούμενους για την υπόθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy, έκλεισε σήμερα (30/7) η πρώτη δίκη για την υπόθεση.
Το δικαστήριο, μετά τη χθεσινή απόφαση του επί της ενοχής 13 από τους 22 κατηγορούμενους στην υπόθεση των υπερκοστολογημένων ορθοπεδικών υλικών της βρετανικής εταιρίας, θυγατρικής της αμερικανικής Johnson & Johnson, σήμερα, ανακοίνωσε τις ποινές για κάθε κατηγορούμενο.
Μεταξύ των κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν είναι τρία στελέχη της βρετανικής εταιρίας, στελέχη του ελληνικού τμήματος της εταιρίας, 5 γιατροί, στελέχη δημοσίων νοσοκομείων, αλλά και ενδιάμεσοι επιχειρηματίες.
Στους πέντε καταδικασθέντες γιατρούς επιβλήθηκαν ποινές 4ετούς φυλάκισης για τους τέσσερις και 3ους για τον συνάδελφό τους.
Η ποινή για τους 4 είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως .
Με την απόφαση του, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απομάκρυνε όλους τους καταδικασθέντες από το ενδεχόμενο κράτησής τους μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη, καθώς έδωσε για όλους, αναστέλουσα δύναμη στην έφεσή τους.
Σε όλους, επίσης, τους κατηγορούμενους αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά: Αυτό που αφορά στον σύννομο βίο, καθώς και αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Το δικαστήριο, χθες, με την κρίση του, απήλλαξε λόγω παραγραφής τους κατηγορούμενους από το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας, ενώ, κατά περίσταση, τους έκρινε ενόχους για τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Σύμφωνα με την κατηγορία, η DePuy προσέφερε από το 2000 ως το 2006, χρήματα και δώρα σε γιατρούς και στελέχη νοσοκομείων, το κόστος των οποίων φθάνει τα 3,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να προωθούν δικά της ορθοπεδικά υλικά.
Το κόστος των ωφελημάτων που παρείχε σε γιατρούς και άλλους «περνούσε» στις τιμές των υλικών της που χρεώνονταν ακόμη και 35% πάνω από τις συνήθεις.
Οι επίμαχες προμήθειες αφορούν 114 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα και κατά τη δικογραφία προκάλεσαν ζημιά του Δημοσίου που υπολογίζεται σε ποσό άνω των 11,5 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης