Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Στρατηγική Συμμαχία BRAIN REGAIN και BRAIN GAIN

tags :
Στρατηγική Συμμαχία BRAIN REGAIN και BRAIN GAIN
Στρατηγική Συμμαχία BRAIN REGAIN και BRAIN GAIN
Η συμμαχία έχει κοινό στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων που ζουν και εργάζονται  στο εξωτερικό.
Το BRAIN REGAIΝ, η πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού και το BRAIN GAIN,  η πρωτοβουλία-απάντηση των Ελλήνων του εξωτερικού στο φαινόμενο του Brain Drain, ανακοινώνουν τη στρατηγική συμμαχία τους με στόχο την αποτελεσματικότερη δράση για την επιστροφή των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.
BRAIN REGAIN και BRAIN GAIN έχουν ως κοινό όραμα τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την επιστροφή στη χώρα των Ελλήνων που αναζήτησαν ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο εξωτερικό. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, BRAIN REGAIN και BRAIN GAIN αναπτύσσουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την γεφύρωση της απόστασης που χωρίζει τους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό με την πραγματικότητα του ελληνικού επιχειρείν.  Η μεγαλύτερη συμμαχία ελληνικών εταιρειών και τα ανώτατα στελέχη που προσφέρουν για το ρόλο του Μέντορα, τίθενται, με την υποστήριξη του BRAIN REGAIN, στη διάθεση των χιλιάδων Ελλήνων-μελών του δικτύου της πρωτοβουλίας BRAIN GAIN.
Καλωσορίζοντας τη στρατηγική συμμαχία, η κυρία Πόπη Καλαϊτζή, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του BRAIN GAIN δήλωσε: «Με μεγάλη μας χαρά  ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το BRAIN REGAIN. Η δυναμική που έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα η πρωτοβουλία BRAIN GAIN, με τις περισσότερες από 70.000 υπογραφές πολιτών και την ισχυρή «φωνή» στο εξωτερικό βρίσκει την υποστήριξη της κορυφαίας συμμαχίας των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων και ανώτατων στελεχών τους.»
Ο κύριος Κωνσταντίνος Κεσεντές, πρόεδρος της πρωτοβουλίας BRAIN REGAIΝ συμπλήρωσε σχετικά: «Η στρατηγική συμμαχία BRAIN REGAIN και BRAIN GAIN αποτελεί την πιο ισχυρή απάντηση κατά του φαινομένου brain drain στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ενίσχυση της πρωτοβουλία μας και αισιόδοξοι ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε απτά αποτελέσματα από τον κοινό μας αγώνα».

Το BRAIN GAIN

Η πρωτοβουλία BRAIN GAIN δημιουργήθηκε από Έλληνες και Ελληνίδες νέους επιστήμονες και επαγγελματίες του εξωτερικού και απευθύνεται σε οποιοδήποτε ζει και εργάζεται στο εξωτερικό και θέλει να προσφέρει στη δημιουργική αξιοποίηση και την προσέλκυση του ανθρωπίνου δυναμικού που έχασε η χώρα.
Στόχοι της πρωτοβουλίας BRAIN GAIN είναι η οργανωμένη έκφραση της φωνής των Ελλήνων του εξωτερικού, η κατάθεση προτάσεων στην εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση με βέλτιστες πρακτικές από χώρες του εξωτερικού και  η καταγραφή προσωπικών μαρτυριών και εμπειριών που θα οδηγήσουν στην επιστροφή της γενιάς του brain drain στην Ελλάδα.

To BRAIN REGAIΝ

Η  πρωτοβουλία BRAIN REGAIN αποτελεί συμμαχία των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων οι οποίες προσφέρουν ανώτατα στελέχη τους για τον ρόλο του Μέντορα.
Οι Έλληνες του εξωτερικού που επιθυμούν να  έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με τους Μέντορες της συμμαχίας, μπορούν να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους στην ειδικά διαμορφωμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο www.brainregain.gr.
Συνολικά την πρωτοβουλία BRAIN REGAIΝ απαρτίζουν οι εταιρείες: Aegean Airlines, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, CHIPITΑ, Coca-Cola Τρία Έψιλον, COSMOTE, ΔΕΣΦΑ, Τράπεζα της Ελλάδος, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας, Τράπεζα Eurobank, Όμιλος FOURLIS, INTERAMERICAN, Kyklades Maritime Corporation, METRO, Ogilvy, OTIS Ελλάδος & Κύπρου, Τράπεζα Πειραιώς, Sani Ikos, T.E.MES, ΤΙΤΑΝ, Όμιλος ΥΓΕΙΑ, Upstream και Xerox Hellas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης