Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό ενόψει Fed - Στο +0,54% και τα 1.428,05 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό ενόψει Fed - Στο +0,54% και τα 1.428,05 δολ. ανά ουγγιά
Οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και οι συνεδριάσεις των Κεντρικών Τραπεζών, παραμένουν στο επενδυτικό επίκεντρο
Άνοδο καταγράφει σήμερα Τρίτη (30/7) ο χρυσός, διευρύνοντας τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Federal Reserve αργότερα εντός της ημέρας, εκτιμώντας ότι θα αποφασιστεί η πρώτη μείωση επιτοκίων μετά από δέκα χρόνια.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,54% στα 1.428,05 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά +0,06% στις 97,85 μονάδες.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών, και συγκεκριμένα στις 97,95 μονάδες.
Οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα, ενώ τα θετικά στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ έχουν μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.
«Αυτό που είναι πιο σημαντικό σε σχέση με όσα συμβούν την Τετάρτη (31/7) είναι το τι περιμένουν οι αγορές να κάνει η Fed από τον Σεπτέμβριο και μετά», αναφέρει ο αναλυτής του Investing.com, Barani Krishnan, προσθέτοντας ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα «ενδέχεται να μην είναι τόσο μετριοπαθής όσο αναμένουν πολλοί».
Παράλληλα, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και η απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία συνεδριάζει την Πέμπτη (1/8), ενώ νωρίτερα εντός της ημέρας ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας, κατά την οποία αποφασίστηκε τα επιτόκια να παραμείνουν αμετάβλητα.
Όσον αφορά τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, οι επενδυτές αναμένουν την έκβαση του νέου γύρου εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις δύο πλευρές, ο οποίος ξεκίνησε αυτή τη βδομάδα στη Σαγκάη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης