Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Χαμηλός ο τζίρος, ποιες μετοχές ξεχωρίζουν

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Χαμηλός ο τζίρος, ποιες μετοχές ξεχωρίζουν
ΑΓΟΡΑ: Τη FED περιμένουν σήμερα οι επενδυτές με τους αναλυτές να προβλέπουν μία μείωση των επιτοκίων. Στην Ελλάδα ο χαμηλός όγκος θα είναι και σήμερα το βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης, άρα δεν περιμένουμε σημαντικές κινήσεις για ένα μεγάλο αριθμό μετοχών.

Οι τράπεζες, οι οποίες χθες στις τελικές δημοπρασίες έκλεισαν στα υψηλά της ημέρας, θα βρεθούν στο επίκεντρο. Φαίνεται ότι και εδώ παίρνει κάποιες πρωτοβουλίες ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και κατά την άποψή μας είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Παραμένει σε επαφή με τα υψηλά έτους η αγορά αλλά μετά από 5 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις ίσως και να χρειαστεί μία στάση. Υπάρχουν μεγάλα κέρδη σε επιλεγμένες μετοχές και καλό θα είναι να κατοχυρώνουν οι επενδυτές ένα μέρος τους. Δε χάθηκαν οι ευκαιρίες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μικτές τάσεις στο ξεκίνημα με την Εθνική να ξεχωρίζει και να βρίσκεται σε υψηλά έτους. Καλή κίνηση και από Πειραιώς. Μικρή άνοδος για Alpha Bank και οριακή υποχώρηση για Eurobank.

ΔΕΗ: Manager που επιστρέφει στη χώρα του στην επιχείρηση και κινήσεις που ικανοποιούν την επενδυτική κοινότητα. Έχει αλλάξει κάπως το κλίμα για τη μετοχή και φαίνεται στην αποτίμηση.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Μετά το μεγάλο χθεσινό όγκο για τα δεδομένα της, την παρακολουθούμε καθώς έχει καλή αποτίμηση, μικρή απόδοση από την αρχή του έτους και ίσως αποτελεί επενδυτική ευκαιρία. Αρνητικός ο καθαρός δανεισμός.

Ξεκίνησε σταθεροποιητικά η μετοχή με μικρό όγκο συναλλαγών και με μικρές εντολές και από τις δύο πλευρές. Αποτίμηση 92,2 εκατ. ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Το ερώτημα είναι γιατί άργησε να δημοσιευτεί η χθεσινή ανακοίνωση την ώρα που η στήλη είχε την απόφαση μερικές μέρες νωρίτερα. Και για να φτάσει στα δικά μας χέρια τόσο εύκολα φανταστείτε αυτοί που «καίγονταν» πότε θα την πήραν.

Το επόμενο ερώτημα έχει βέβαια να κάνει με το ποσοστό που κατέχει η Alpha Bank και θυμίζουμε είχε περάσει στην τράπεζα από τον κ.Ψυχάρη, ο οποίος δεν μπόρεσε να πληρώσει τα δάνειά του. Η Alpha Bank έχει το 6,7% και κατά την άποψή μας δεν έχει λόγο να κρατάει τις μετοχές. Ίσως γι΄αυτό και βλέπουμε υψηλό όγκο στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Αν πουλάει η τράπεζα μόλις το ποσοστό της υποχωρήσει κάτω του 5% θα το ανακοινώσει. Ο όγκος στα πρώτα λεπτά ξεπερνά τις 22 χιλ. τεμάχια και η μετοχή ενισχύεται 3,44% με αποτίμηση 68 εκατ. ευρώ.

ΑΤΤΙΚΗΣ: Γρήγορη επαναφορά προς την περιοχή των 0,50 ευρώ. Καλή εξέλιξη για κάποιες εισηγμένες που έχουν μετοχές της τράπεζες και ίσως δεν πρέπει να τις έχουν. Αυξημένη η μεταβλητότητα.

ΚΟΥΕΣ: Κομμένη σήμερα λόγω του split με τα κομμάτια να μπαίνουν σε λίγες μέρες. Καλή η κίνηση της διοίκησης αφού η εμπορευσιμότητα είναι περιορισμένη.

ΑΔΜΗΕ: Δυσκολεύεται πάνω από τα 2,20 ευρώ αλλά θα τη βρει τη δύναμη. Εδώ τη βρήκαν άλλες κι άλλες.

ΕΚΤΕΡ: Στα 1,83 ευρώ και στο +1,10% με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Υπάρχουν και πάλι καλοί αγοραστές στα 1,80 ευρώ.

LAMDA (απάντηση): Από τις πληροφορίες που έχουμε η διοίκηση εμφανίζεται να λέει πως λεφτά υπάρχουν. Δεν έχει βέβαια ξεκαθαρίσει το πως θα χρηματοδοτηθεί η επένδυση στο Ελληνικό, αλλά θεωρούμε πως για ένα τέτοιο έργο θα υπάρχουν πολλοί που θα θέλουν να επενδύσουν. Δεν αποκλείουμε να είναι ο βασικός λόγος της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον κ.Λάτση λίγες μέρες πριν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Να ήθελε δηλαδή ο Πρωθυπουργός να ενημερωθεί για τα σχέδια της εταιρείας από το βασικό μέτοχο και να καταλάβει πως θα χρηματοδοτηθεί η όλη επένδυση. Η μετοχή κινείται σταθεροποιητικά στα 9,46 ευρώ.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Οι ανακοινώσεις της διοίκησης έχουν βελτιώσει την εικόνα της μετοχής η οποία είναι ελκυστικά αποτιμημένη αλλά υπάρχουν και τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα στα οποία μας έχει συνηθίσει η μετοχή.

ΕΛΤΟΝ: Από 15/7 έχει να δει αρνητικό πρόσημο και από τα 1,68 ευρώ που ήταν τότε σήμερα κάνει πράξη στα 1,9150 ευρώ. Από την αρχή του έτους ενισχύεται 56%. Από τις μετοχές που έχει στις επιλογές της η στήλη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης