Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Κίνδυνος να μπλοκαριστούν βασικές λειτουργίες σε Δήμους, Περιφέρειες – Έρχεται απλοποιημένος κώδικας

Θεοδωρικάκος: Κίνδυνος να μπλοκαριστούν βασικές λειτουργίες σε Δήμους, Περιφέρειες – Έρχεται απλοποιημένος κώδικας
Σε 220 δήμους και 7 περιφέρειες ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης δεν διαθέτουν την αναγκαία πλειοψηφία στα συμβούλια είπε ο υπουργός Εσωτερικών
Για τους κινδύνους που εγκυμονούν στην κυβερνησιμότητα των δήμων και των περιφερειών λόγω της εφαρμογής της απλής αναλογικής αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος εξήγγειλε ότι έρχεται απλοποιημένος κώδικας.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι σε 220 δήμους και σε 7 περιφέρειες ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης δεν διαθέτουν την αναγκαία πλειοψηφία στα δημοτικά και περιφερειακά αντίστοιχα συμβούλια, ώστε να εφαρμόσουν το πρόγραμμα για το οποίο εκλέχθηκαν από τους πολίτες.
Ο κ.Θεοδωρικάκος αφού υποστήριξε ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση υπάρχει κίνδυνος βασικές λειτουργίες στους Δήμους και στις Περιφέρειες να μπλοκαριστούν, τόνισε ότι τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση είναι «να ενθαρρύνουμε τις δημοτικές παρατάξεις να συνεργαστούν μεταξύ τους, με την προϋπόθεση ότι θα είναι και η παράταξη του Δημάρχου».
Παράλληλα ανέφερε ότι η νομοθετική ρύθμιση περιέχει παρεμβάσεις έτσι ώστε ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης να έχουν την πλειοψηφία και σε όλα τα νομικά πρόσωπα του οργανισμού του δήμο ενώ ξεκαθάρισε ότι τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια θα εξακολουθήσουν να έχουν την πλειονότητα των αρμοδιοτήτων που ασκούν.
Σχετικά με τον προϋπολογισμό, όπως είπε, για να αποφύγουμε κωλύματα αν οι άλλες παρατάξεις διαφωνούν θα πρέπει να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, έχοντας πρώτα συνεργαστεί με τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου, με στόχο, όπως είπε, να μπει τέλος στις καταχρηστικές καταψηφίσεις προϋπολογισμών.
Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο του υπάρχοντος νόμου, ενώ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα φέρει έναν απλοποιημένο κώδικα για την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης