Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα, στο -0,1% - Αισιόδοξη η BoJ για την πορεία της οικονομίας

Ιαπωνία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα, στο -0,1% - Αισιόδοξη η BoJ για την πορεία της οικονομίας
Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνία εκτιμά ότι η οικονομία θα συνεχίσει την επέκτασή της και κατά το επόμενο έτος
Αμετάβλητη διατήρησε τη νομισματική της πολιτική η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας κατά την ολοκλήρωση της σημερινής (30/7) συνεδρίασης, με την BoJ να τονίζει ότι θα διατηρήσει την τρέχουσα νομισματική χαλάρωση τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη του 2020.
Ειδικότερα, όπως αναμενόταν σε μεγάλο βαθμό, το διοικητικό συμβούλιο της Bank of Japan αποφάσισε να διατηρήσει το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο -0,1% ενώ διατήρησε επίσης τον στόχο απόδοσης για τα δεκαετή κρατικά ομόλογα γύρω στο 0%.
Παράλληλα, η Bank of Japan δήλωσε ότι θα συνεχίσει το τρέχον πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης, έχοντας ως στόχο την επίτευξη του πληθωρισμού στο 2%, επαναλαμβάνοντας ότι θα διατηρήσει τα χαμηλά επιτόκια τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη του επόμενου έτους.
Ωστόσο, η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας διευρκίνησε ότι «δε θα διστάσει» να λάβει πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης εάν χρειαστεί «σε μία κατάσταση όπου οι κίνδυνοι για την οικονομική δραστηριότητα και τις τιμές, κυρίως σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στις οικονομίες του εξωτερικού, είναι σημαντικοί».
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Τράπεζας, η οικονομία της Ιαπωνίας θα συνεχίσει την επέκτασή της και κατά τη διάρκεια του επόμενου οικονομικού έτους, το οποίο ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2021, με τις εξαγωγές και την εγχώρια ζήτηση να ακολουθούν μία ανοδική τάση.
Ο πληθωρισμός αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά προς το 2%, με τη δυναμική προς την επίτευξη αυτού του στόχου «να μην είναι ακόμα επαρκώς σταθερή».
«Οι κίνδυνοι για την οικονομική δραστηριότητα στρέφονται προς τα κάτω, ιδίως όσον αφορά τις εξελίξεις στις υπερπόντιες οικονομίες», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης