Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ οι ιδιοκτήτες που χρησιμοποιούν το Airbnb

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ οι ιδιοκτήτες που χρησιμοποιούν το Airbnb
Η ΑΑΔΕ έχει αποστείλει στην εταιρεία αίτημα για να της παραδώσει στοιχεία για 20.000 ακίνητα που ενοικιάζονται μέσω της πλατφόρμας
Κανένα περιθώρια να ξεφύγουν από τις ηλεκτρονικές παγίδες που έχει στήσει η ΑΑΔΕ δεν έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τα ενοικιάζουν μέσω της Airbnb και σύντομα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το επόμενο διάστημα η ΑΑΔΕ θα στείλει e-mail στην Airbnb, ζητώντας αναλυτικά στοιχεία για 20.000 ελληνικά ακίνητα, τα οποία εμφανίζονται στις ενεργές αγγελίες της πλατφόρμας, αλλά οι ιδιοκτήτες τους ή οι διαχειριστές τους δεν έχουν δηλώσει τον Αριθμό Μητρώου Ακινήτου.
Πριν από λίγες ημέρες οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ -μέσω ενός προγράμματος εντοπισμού- σάρωσαν την πλατφόρμα της Airbnb και διαπίστωσαν ότι τα συγκεκριμένα ακίνητα δεν είχαν αποκτήσει Αριθμό Μητρώου Ακινήτου.
Ο συγκεκριμένος αριθμός αναγράφεται υποχρεωτικά στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων μέσω των οποίων διατίθενται τα ακίνητα.
Η ΑΑΔΕ μόλις λάβει τα στοιχεία από την Airbnb θα αρχίσει να στέλνει ηλεκτρονικά ραβασάκια - τελεσίγραφα στους ιδιοκτήτες των αδήλωτων ακινήτων.
Με το e-mail που θα λάβουν θα καλούνται να προσέλθουν στην Εφορία τους για έλεγχο και στη συνέχεια θα διαπιστωθεί ότι δεν έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους στο ειδικό μητρώο της ΑΑΔΕ και συνεχίζουν να τα ενοικιάζουν χωρίς ΑΜΑ θα επιβληθεί το πρόστιμο των 5.000 ευρώ.
Οι φορολογούμενοι απειλούνται και με πρόσθετους φόρους λόγω των αδήλωτων εισοδημάτων.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS